Matematik

Monotoniforhold

15. maj 2013 af Almv (Slettet)
Nogen der kan hjælpe mig med at løse opgaven?
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2013 af Engineering (Slettet)

Hej jeg tænker vi griber det sådan an:
O = 2*h + b + 0.5*pi * b
A = b*h + 0.5 * pi * (b/2)2
Vi ved at omkredsen skal være 4m:
4 = 2*h + b + 0.5*pi * b
Nu isoleres vi h af ovenstående udtryk:
h = (4-b - 0.5*pi * b)/2
Derefter indsættes i udtrykket for arealet, således at arealet nu kun er udtrykt ved b:
A(b) = b*((4-b - 0.5*pi * b)/2) + 0.5 * pi * (b/2)2
A(b) = -0.5*b2 - 0.125*pi*b2+ 2*b


Nu er vi så kommet til det punkt hvor vi skal finde den b-værdi som giver det maksimale areal. Det gøres ved at differentiere ovenstående udtryk således at du finder A'(b). Hernæst løses A'(b) = 0 med hensyn til b. Prøv lige at gøre det :)


Svar #2
15. maj 2013 af Almv (Slettet)

Tak! :)
Jeg prøver det lige

Skriv et svar til: Monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.