Dansk

Klage om dansk skriftlig karakter

21. juni 2013 af musicismydrug (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Alle.
Jeg står i den dumme situation, at jeg har fået 4 til min dansk skriftlig eksamen - det er jeg meget utilfreds med og har derfor i sinde at klage. Af den grund vil jeg gerne høre om nogle af jer gad at læse den igennem og komme med et nogenlunde karakter forslag? Bare hvad jeg kan forvente og hvor "hård" en dom jeg egentlig har fået.

Filen er vedhæftet - på forhånd tak!
 

Vedhæftet fil: Klicheer i kunsten.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
21. juni 2013 af JJ-cool (Slettet)

Efter at have læst dit anslag - gider ikke læse flere, for har lige rettet 210 opgaver - og især essayopgaven hænger mig langt ud af halsen, men jeg vil ikke klage, hvis jeg var dig.

1: essayet er en meget vanskelig genre, og der er lidt forskel på bedømmelseskriterierne fra censor til censor. det kan være din chance
Når det er sagt, har jeg følgende om dit anslag:

Lidt opstyltet sprog behæftet med en del formelle og idiomatiske fejl - de formelle fejl er endelser, tidsspring, talesprog  - mange.
Dit anslag vinkler ikke i forhold til den opgave, du er stillet - du nævner fx ikke på et eneste tidspunkt oprdet klicheer, som dit essay skal handle om - endvidere virker dit anslag lidt kronikagtigt.
Endelig er der noteapparat - dette er også i strid med essaygenren

Ud fra din indledning samt noteapparatet synes jeg, karakteren passer - jeg ville ihvertfald ikke give mere, men jeg har heller ikke læst hele din opgave.

Accepter bedømmelsen og kom videre
 

hvis du klager skal du huske, at den skal være fagligt begrundet og ikke begrundet i, hvad du hører herinde, hvad du plejer at få og hvad andre mener og siger.
Og du kan risikere at få en lavere karakter - det er faktisk en reel risiko


Svar #2
21. juni 2013 af musicismydrug (Slettet)

Okay. Mange tak for dit svar :-)
Venter lige på svar fra min dansklærers bedømmelse - og så ser jeg på det, sammenlignet med de kommentarer jeg eventuelt får herinde. Og ja, problemet er vare at det trækker mit snit en del ned, da jeg har været oppe til dansk på specielle vilkår. Heldigvis har jeg da et 10 tal fra den mundtlige.
Tak for din tid og perspektiv på sagen :-)

Skriv et svar til: Klage om dansk skriftlig karakter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.