Matematik

Bestem f´(9)

12. september 2013 af nejvelda - Niveau: B-niveau

Hej

Opgaven lyder; bestem f´(9) når f(x)=√x+3x

Jeg har selv forsøgt, men ved ikke om det er rigtigt.

f(x)=√(x)+3x ⇔ 
f´(x)=((1)/(2*√(x0)))+3 ⇔
f´(9)=((1)/(2*√(9)))+3 ⇔

f´(9)=√(9)+3*9 = 3+27 = 30 

Er det sådan den type opgave skal løses?

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Ja, men din sidste linie med udregninger er forkert.

Udregn √9 og fortsæt så. Tallet 1 skal divideres med (2·√9) og den brøk skal så lægges til tallet 3.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. september 2013 af Krabasken (Slettet)

Jeg tror, der menes:

Udregn 1/(2*√9) + 3


Svar #3
12. september 2013 af nejvelda

Er det så 

f´(9)=((1)/(2*3))+3=((1)/(6))+3=((1*3)/(6))=((3)/(6))=0.5 


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det fremgår jo af 3. linie af udregningerne i #0, men så går det galt i 4. linie.

I #1 var det ment, at √9 skulle udregnes i en mellemregning og så benyttes i den fortsatte beregning.


Svar #5
12. september 2013 af nejvelda

#4

Det forstår jeg ikke.. hva skal jeg så?


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Fortsæt beregningen fra #0

f '(9) = (1/(2·√9)) + 3

Erstat √9 i udtrykket med en simplere værdi og gør beregningen færdig.


Svar #7
12. september 2013 af nejvelda

så har jeg forsøgt endnu engang

fil vedhæftet

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Brugbart svar (1)

Svar #8
12. september 2013 af funked (Slettet)

Er rimelig sikker på at når man skal lægge noget til en brøk, så kræver det en fælles nævner.

1/6 + 3 = 1/6 + 18/6 = (1+18)/6 = 19/6

Håber det hjælper :)


Brugbart svar (1)

Svar #9
12. september 2013 af Krabasken (Slettet)

Sådan!

:-)


Svar #10
12. september 2013 af nejvelda

Mange tak allesammen!


Svar #11
12. september 2013 af nejvelda

hvordan skal man så skrive det op, altså resultatet?

mit bud er : f´(9)=19/6


Brugbart svar (1)

Svar #12
12. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#11

Ja, det er resultatet.


Skriv et svar til: Bestem f´(9)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.