Samfundsfag

2 spørgsmål vedrørende økonomi

18. november 2013 af 123434

Hvordan kan det være at udlandet får et højt afkast, når de køber danske obligationer til en høj rente?

Hvorfor må en økonomi ikke blive for "overophedet". Jeg mener hvordan kan det ske at en stærk økonomi lige pludselig falder sammen pga. at der er for mange penge i samfundet?

Tak på forhånd og god aften


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. november 2013 af Walras

1) ...fordi den danske stat/virksomhed er forpligtet til at betale ejeren af obligationen denne "høje" rente. Afkastet af en obligation består i en eventuel kursgevinst og så renten.

2) Hvis der er overskudsefterspørgsel, vil priserne stige for at regulere udbud/efterspørgsel. Altså skabes inflation. Risikoen for at økonomiske/finansielle bobler opstår er også markant større i en overophedet økonomi. Desuden er der jo en selvforstærkende mekanisme i multiplikatoren (når folk har mange penge, bruger de mange penge, og så er multiplikatoren høj).


Svar #2
01. februar 2014 af 123434

Tak for dit svar, har skrevet dette om overophedning indtil videre

Overophedning

Økonomien går godt, og lønninger og priser stiger i vejret. Den lave arbejdsløshed (folk er i arbjede har flere penge mellem hænderne) medfører inflation(prisstigninger på varer og tjenesteydelser), og er ikke godt for samfundetDerfor vil man hæve skatterne og spare på de offentlige udgifter. 


Svar #3
26. maj 2014 af 123434

Inflation er ikke godt for samfundet fordi, at varerne stiger. Når varerne bliver dyrere, kræver folk mere i løn. Lønningerne stiger, danskerne får mere i løn. De højere lønninger og produktionsomkostninger gør danske varer dyrere at producere. Danske varer stiger derfor i pris. Udlandet importerer færre danske varer, da danske varer er dyrere. Danske forbrugere køber i langt højere grad udenlandske varer, da de er billigere end de danske. Danmark køber mere fra udlandet end det sælger. Der opstår underskud på betalingsbalancens løbende poster. Danmark må låne penge i udlandet for at dække underskuddet. Vi skal betale både lånet+renter tilbage. 


Skriv et svar til: 2 spørgsmål vedrørende økonomi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.