Matematik

Matematik aflevering

08. januar 2014 af Manu0407 (Slettet)

Hej! Jeg har et spørgsmål angående den opgave jeg har vedhæftet. Det er opgave 1 b hvor der står: Hvor mange timer går der, før vandets temperatur kommer under 35°C? Hvad fortæller tallet 20 i formlen?

Det er omkring tallet 20? Jeg aner ikke hvad det skal fortælle!


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2014 af mathon

a)

    Overholdelse af E-standarden
    kræver:
                     y(6) = 80•0,956 + 20 ≥ 75


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. januar 2014 af mathon

b)
    løs
             80•0,95x + 20 = 35


Svar #3
08. januar 2014 af Manu0407 (Slettet)

Det er ikke det jeg spørger om? :-) 


Svar #4
08. januar 2014 af Manu0407 (Slettet)

Jeg har lavet de opgaver. Jeg ved bare ikke hvad tallet 20 foræller :-D


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. januar 2014 af mathon

c)
    temperaturhastigheden = y '(x)
             
      


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. januar 2014 af SuneChr

Grænseværdien for y = 20  for x → ∝
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. januar 2014 af mathon

          når x → ∞ går y → 20              da 0,95 ≈ 0
dvs
          mange timer efter påfyldning af termokanden er temperaturen 20ºC


Svar #8
08. januar 2014 af Manu0407 (Slettet)

Så 20 er grænseværdien for y??


Svar #9
08. januar 2014 af Manu0407 (Slettet)

Hvad betyder det tegn i laver? det x går imod?


Svar #10
08. januar 2014 af Manu0407 (Slettet)

Jeg forsår slet ikke det i har skrevet? Kan i ikke forklarer det med ord i stedet for alle de tegn??


Brugbart svar (0)

Svar #11
08. januar 2014 af mathon

genlæs #7


Svar #12
08. januar 2014 af Manu0407 (Slettet)

Det har jeg. Jeg forstår det stadig ikke :-/


Brugbart svar (0)

Svar #13
08. januar 2014 af Amril (Slettet)

Oversat på alm. sprog (som din lærer ikke vil være imponeret af); jo højere x bliver, jo tættere på 20 kommer y. Hvis x var 1000 timer, så ville vi få en temparatur meget tæt på 0(men aldrig 0, derfor har du brug for grænseværdien).... men i følge formlen skal vi så addere 20 til sidst (hvilket er mindstetemparaturen) hvorfor vi så kommer meget tæt på 20 istedet for. Y går mod 20. 


Svar #14
08. januar 2014 af Manu0407 (Slettet)

MANGE TAK! 


Brugbart svar (0)

Svar #15
08. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Konstanten 20 er omgivelsernes temperatur (temperaturen af luften i køkkenet, for eksempel). Når man lader kedlen stå til afkøling i meget lang tid, vil den med meget god tilnærmelse afkøles til omgivelsernes temperatur.


Svar #16
08. januar 2014 af Manu0407 (Slettet)

Tak! er det nogle der har mulighed for at hjæpe mig med c'eren? 


Brugbart svar (0)

Svar #17
08. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#16

Læs forklaringen i #5. Differentier udtrykket og beregn y '(6) .


Skriv et svar til: Matematik aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.