Fysik

Hastighedsfunktion og Stedfunktion

23. januar 2014 af lbpbp (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen, som kan give mig en præcis definition af hvad en Hastighedsfunktion og Stedfunktion er? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2014 af mathon

stedfunktionen
                                        r(t) = [φ(t),ψ(t)]

hastighedsfunktionen
                                       v(t) = dr/dt = [φ'(t),ψ'(t)]

     


Svar #2
23. januar 2014 af lbpbp (Slettet)

Kan uddybbe det lidt? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2014 af hesch (Slettet)

En stedfunktion beskriver en genstands position, f.eks. som funktion af tiden:    p(t) = . . . . .

En hastighedsfunktion beskriver en genstands hastighed, f.eks. som funktion af tiden:    v(t) = . . . .

Det gælder så at

v(t) = dp(t)/dt

og

p(t) = ∫ v(t) dt


Svar #4
23. januar 2014 af lbpbp (Slettet)

Ok. Tak! :-)


Skriv et svar til: Hastighedsfunktion og Stedfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.