Matematik

hjælp

07. marts 2015 af maja1111112 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Når en gletcher bevæger sig ned ad en bjergside, afhænger isens fart bl.a. af dybden under gletscheroverfladen. Jo dybere man kommer ned i gletscheren, jo langsommere bevæger isen sig.

I en model for en bestemt gletscher regner man med, at isens fart er givet ved

v = 100-0,00046*h^4

hvor v er farten, målt i cm/år, og h er dybden, målt i meter.

a) Bestem isens fart i 16 meters dybde og i overfladen.

Hvordan løser jeg opgaven?


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. marts 2015 af Toonwire

Udnyt at du har fået givet et funktionsudtryk for farten v med indsættelse af den opgivede dybdeparameter h :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. marts 2015 af mathon

Farteni 16 meters dybde:
                                             v(16)=100-0,00046\cdot 16^4           h(øjde) = d(ybde)
Overfladefarten:

                                             v(0)=100-0,00046\cdot 0^4


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.