Fysik

Kernereaktion

25. maj 2016 af Heineken1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

a) Opskriv kernereaktionen, hvor beskydning af 16-O giver 13-N og en anden kerne. Begrund hvilken anden kerne der dannes.

Er det korrekt at der bliver dannet en 3-He kerne, da der skal være bevaret ladning og leptontal? 

Aktiviteten til tiden t=0 er 575 MBq. Ved hvert henfald af 13-N afsættes energien 189 fJ i patienten

b) Vurder hvor meget energi der afsættes i patienten fra henfald af 13-N i de første 30 minutter.

Er det her korrekt, at man først udregne aktiviteten efter 30 minutter, hvor efter man trækker aktiviteten ved tiden t=0 fra for at få aktiviten i løbet af de 30 minutter. Da man da kender aktiviten og energien pr henfald, kan effekten findes ved at gange aktiviten med energien pr henfald, og derefter kan man finde energien da man kender effekten og tidsintervallet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2016 af mathon

    Energi afsat i patienten i de første 30 min:

                E(30) = (T1/2/ln(2)) · (1-(1/2)30 min/T1/2) · (189·10-15 J)      når tiden, t, regnes i minutter.


   T1/2(13N) = 9,97 min


Skriv et svar til: Kernereaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.