Kemi

Meget nemt spørgsmål

19. marts 2006 af Helena87 (Slettet)
Sarin har følgende sammensætning:

C: 34,29%
H: 7,20%
F: 13,56%
O: 22,84%
P: 22,11%

Hvordan finder jeg Sarins molekyleformel?

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2006 af 2835 (Slettet)

divider den mindste procentsats op i de andre, og du får forholdet.

::2835::
http://www.gym-opg.webbyen.dk

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. marts 2006 af iinnaj (Slettet)

det hjælper ikke noget at starte to tråde

Svar #3
19. marts 2006 af Helena87 (Slettet)

Tak for hjælpen..
Jamen der var ingen der svarede på den anden, så måtte oprettet en med en mere lokkende overskrift ;)

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. marts 2006 af Græskar (Slettet)

Er det masse%, vol% eller bare sammensætningen?

Svar #5
19. marts 2006 af Helena87 (Slettet)

Jeg tror ikke jeg får de rigtige resultater ved at divider den mindste procentsats op i de andre.

Hva gør jeg galt?

Svar #6
19. marts 2006 af Helena87 (Slettet)

Det er bare sammensætningen

Brugbart svar (0)

Svar #7
19. marts 2006 af Einstein_15 (Slettet)

#1

er det ikke den empiriske formel?

Brugbart svar (0)

Svar #8
19. marts 2006 af 2835 (Slettet)

MIN FEJL 2 sEK

Svar #9
19. marts 2006 af Helena87 (Slettet)

Jo, jeg tror jeg kan løse den, hvis blot jeg får den emperiske.

Men hvordan får jeg den?

Brugbart svar (0)

Svar #10
19. marts 2006 af 2835 (Slettet)

Antag du har 100 g af stoffet:

så har du:
m(C) = 34,29 g
m(H) = 7,20 g
m(F) = 13,56 g
m(O) = 22,84 g
m(P) = 22,11 g

beregn om til mol og se SÅ på forholdet

jeg beklager

::2835::

Brugbart svar (0)

Svar #11
19. marts 2006 af Græskar (Slettet)

C: 34,29%
H: 7,20%
F: 13,56%
O: 22,84%
P: 22,11%

Du ser at H er den, der er mindst af.

Derfor er der et H.
Der er ca. 2 gange så meget F, tre gange så meget O og P og ca. 5 gange så meget C.

#7
Jo, men det er jo derfor hun skal finde forholdet mellem dem.

Svar #12
19. marts 2006 af Helena87 (Slettet)

Jamen jeg har ikke molarmassen..

Brugbart svar (0)

Svar #13
19. marts 2006 af Græskar (Slettet)

#10
Hun sagde jo det var sammensætningen?

Chemical Formula C4H10FO2P
http://en.wikipedia.org/wiki/Sarin

Det kan ikke være sammensætningen.
Jeg tror det er efter massen.

Brugbart svar (0)

Svar #14
19. marts 2006 af 2835 (Slettet)

#12

tænk igen

Svar #15
19. marts 2006 af Helena87 (Slettet)

Der er ikke kun et H. Det er organiske kemi, så det må da indeholde en del H'er

Brugbart svar (0)

Svar #16
19. marts 2006 af 2835 (Slettet)

LÆS INDLÆG 10 !!!

Brugbart svar (0)

Svar #17
19. marts 2006 af Græskar (Slettet)

#12
Jo, se på dit periodiske system.
Fx har H 1 g/mol. Du vil finde n, derfor siger du:
n(H) = 7,20g/ (1 g/mol)

Brugbart svar (0)

Svar #18
19. marts 2006 af xyz (Slettet)

Udfra de givne oplysninger:

C: 34,29%
H: 7,20%
F: 13,56%
O: 22,84%
P: 22,11%

kan du jo bare beregne stofmængden.

du skal først antage, at m(C)=34,29 g, m(H)=7,20 g osv...

Molaremasserne kender du. M(C)=12,01 g/mol osv.

derefter kan du ud fra stofmængdeforholdet finde den empiriske formel.

Svar #19
19. marts 2006 af Helena87 (Slettet)

Har lige læst #10 og kan godt se hvad du mener.
Men hvordan regner jeg fra g til mol når jeg ikke har molarmassen??

Brugbart svar (0)

Svar #20
19. marts 2006 af 2835 (Slettet)

n = m/M

Forrige 1 2 Næste

Der er 25 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.