Studiebolig

Bolig og økonomi..Ktulu

06. januar 2004 af Vega107 (Slettet)
Ktulu jeg læste dit indslag i klagebrev!.. kan du godt leve for det?? Jeg har tænkt meget over at flytte hjemmefra, men ser at jeg derved kun kan få ca. 2000kr at leve for(mad, tøj) altså efter jeg har betalt leje og varme osv... er det nok tror du???? ved godt det ik lige var det

Brugbart svar (1)

Svar #1
06. januar 2004 af Casanova (Slettet)

Så vil du sq leve som en gudinde, i modstæning til mange andre fattige studerende!

Det er faktisk lidt trist, at piger ved siden af deres studier arbejder som luder for at tjene penge nok til et studium!

Brugbart svar (1)

Svar #2
06. januar 2004 af Casanova (Slettet)

Læste lige artikel i avisen, så du skal ikk føle dig truffet! :D

Svar #3
06. januar 2004 af Vega107 (Slettet)

Nej ok...... Ja det er rimlig trist at folk kan finde på at gå til så yderligheder og at sælge sig selv!!!!! Det vil os spare mig for en del kørsel.. så et eller andet sted er det jo meget godt.. mine forældre siger bar at iiihh hvor er det svært at bo for sig selv, og man kan ik bo ude og kun ha 2000kr at bruge...
så jeg er meget glad for at i siger det..

Brugbart svar (1)

Svar #4
06. januar 2004 af Rune (Slettet)

Jeg troede 2000 var før du havde betalt leje. Du får bestemt ingen problemer.

Brugbart svar (1)

Svar #5
06. januar 2004 af Sam

2000 er aaaalt for lidt! Mad er ca. 1000 kr., tøj er ca. 2000 kr., i byen er ca. 1000 kr. osv.. Prøv selv at se på dine udgifter bag ud i tiden.

Min tommelfingerregel siger minimum 4000 kr. (Banker såsom Nordea regner også altid med minimum 4000 kr.)

Brugbart svar (1)

Svar #6
06. januar 2004 af Lasse

Jeg vil nok også mene at man ikke kommer ret langt for kr. 2000,- som den kære Sam siger. Skulle man klare sig med det, ville man sq få et meget kedeligt liv, da alt det der kan få tankerne bare lidt væk fra studierne engang imellem koster... taler af erfaring ;)

Brugbart svar (1)

Svar #7
06. januar 2004 af Katrine (Slettet)

Jep.. Min kæreste og jeg har fælleskonto, så vi får lommepenge på 1000 kr hver og så bliver der sat 3000 ind til mad på vores madkonto. Og resten af indtægterne går så til regninger og sådan.. Og så opsparing, hvis vi ikke bruger alle pengene :-)

Brugbart svar (1)

Svar #8
06. januar 2004 af 404error (Slettet)

Jeg har vel ca. 4100 når alle regninger er betalt (i hvert fald her i efteråret). Og de har det også med at forsvinde ;)

Brugbart svar (1)

Svar #9
06. januar 2004 af Laila (Slettet)


Det skulle absolut være muligt at klarer sig med 2000 kr. om måneden.
Jeg har selv 1700 kr. til mad, tøj osv. når de faste regninger er betalt og så skal det lige nævnes at jeg har 2 børn. Det kan lade sig gøre at leve for små penge.....men det er ikke altid særlig sjovt!
Mit råd til dig er at vente længst muligt med at flytte og i stedet spare op, så du har noget at tage af når det blir "alvor".

Svar #10
08. januar 2004 af Vega107 (Slettet)

Tak for de gode råd...... det er bar MEGA forvirrende at nogle siger BEstemt JA og andre siger NEJ!!!!!!
hmmm nåååå....

Brugbart svar (1)

Svar #11
08. januar 2004 af Ktulu (Slettet)

Du kan nok lige klare dig for de 2000 kr. Men det er forskelligt fra person til person, altså ens personlige forbrug og behov. Er man kreativ, kan man sagtens leve for 600 - 800 kr i mad. Det kommer an på, i hvor lang tid du skal leve sådan. Jeg klarer mig, fordi det kun er en kortere periode (til sommerferien), hvor jeg kan trække på min opsparing - men hvis du skal leve sådan i et par år, vil det helt klart være svært.
Det kommer altså helt an på dit personlige behov og forbrug, og hvor lang tid du skal leve på den indkomst.

Men lad os da være taknemmelige for en helt igennem genial SU-ordning, hvor den sociale arv bibeholdes, og hvor incitamentet til at uddanne mindskes gevaldigt.

Fordelene ved at forøge SU'en er utallige, og en forøgelse af SU-satserne er faktisk mere end selvindtjenende: Staten pumper købekraft ud og sætter de samfundsøkonomiske hjul igang, og der skabes vækst. De studerende betaler flere af pengene tilbage via moms og skat. Derudover vil mange studerende trække sig fra de lavtlønnede og mindre uddannelseskrævende jobs (som de besidder, fordi de ikke får nok i SU) - hvilket vil give plads til bistandsklienter, som derved ikke mere skal have bistand, og som nu tilmed vil betale skat. Det generelle uddannelsesniveau vil blive højnet, og mange sociale problemer vil blive undgået. ØG SUEN!

Brugbart svar (1)

Svar #12
08. januar 2004 af 404error (Slettet)

Nu er der jo også en vis pointe i, at det ikke altid er lige fedt at leve på SU. Ellers kunne det hurtigt blive en fidus for mange, der ikke var særligt helhjertede i deres studier. Så kunne Danmark blive befolket af en flok halvdårlige akademikere - nej vel?
Jeg synes, SU-niveauet er ganske fornuftigt. Det er fuldt ud rimeligt, at man selv er nødt til at yde et vist offer for at kunne uddanne sig; enten i form af at tage studielån - eller have et fritidsjob.

Brugbart svar (1)

Svar #13
08. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

Jeps - jeg er helt enig! Vi skal jo også huske på at vores udd. koster en del penge - om det så er studieforberedende eller videregående...

Men helt så godt som du beskriver det, 404, mener jeg ikke det er. Giver det fx mening at give en person som mig (Gymnasieelev, hjemmeboende, ingen faste udgifter) 21-2200kr. om måneden, mens jeg snart på et videregående studie vil stå med ca. 4000kr til bl.a. husleje og varme?

Man burde skære KRAFTIGT ned på SU`en for de hjemmeboende og overføre pengene til dem på de videregående. Hvis man nu skar 1000kr. af, ville dem på de videregående få langt mere da der jo som bekendt er flere der går på en studieforberedende udd. end en videregående.

Som systemet er nu, er det CAFEPENGE vi hjemmeboende modtager, og bestemt ikke rimeligt!

Brugbart svar (1)

Svar #14
08. januar 2004 af 404error (Slettet)

#13: Ja, en nedskæring på cafépengene vil næppe være af vejen - for de flestes vedkommende. Nogle har jo faktisk også brug for dem; men det er ganske afgjort et mindretal! Om det er nødvendigt med flere penge til dem på videregående uddannelser finder jeg dog diskutabelt. Bevares, jeg ville da gerne have 1000 kr mere om måneden fra staten; hvem ville ikke det. Men jeg har egentlig ikke behov for det.

Brugbart svar (1)

Svar #15
08. januar 2004 af Ktulu (Slettet)

404terror>>>

Jeg kan godt se problemstillingen i, at folk måske vil udnytte SU-systemt for profittens skyld, men jeg tror helt klart ikke, at det vil blive det store problem. For jeg tvivler på, at særlig mange mennesker vil starte på en omfattende uddannelse (som de ved, de ikke har udsigter til at få noget godt ud af) udelukkende for at få del i SU-penge. Folk ved godt, at det ikke holder i længden, og SU-systemt vil da aldrig blive så profitalbelt. Desuden bortfalder Su'en jo, hvis man ikke klarer sit studium og bliver smidt ud - faktisk kan SU'en bortfalde for gymnasieelever, som har alt for meget fravær. Desuden vil pengefokuserede mennesker - som kunne være den potentiale gruppe, som ville udnytte SU-systemet - naturligvis kunne se, at et almindeligt arbejde vil give langt flere penge på en nemmere måde, end at gå på 'falsk' studieum.

Derfor ser jeg ingen problemer i en væsentlig forøgelse af SU'en.

Og Samuel>>>

Jeg er helt uenig - SU'en skal også være der for de hjemmeboende, som kan have nok så meget brug for den. Da jeg boede hjemme skulle jeg betale alt selv undtagen mad og husleje. Desuden omfatter min førnævnte samfundsøkonomiske fordele også forøgelse af de hjemmeboendes SU. I lyset af disse fordele kan jeg ikke se andet end godt ved at øge SU'en kraftigt.

Brugbart svar (1)

Svar #16
08. januar 2004 af El_Toro (Slettet)

Det egentlig spørgsmål kunne også være om folk er tilbøjelig til at sætte sig for dyrt i lejlighederne... Jeg ved godt det kan lyde kynisk, men før i tiden boede man ikke alene i lejlighederne, det var der simpelthen ikke råd til, men med vores forbrug der er eksploderet op gennem halvfemserne er vi blevet alt for forvænnet til det luksuriøse liv... Da mine forældre eks studerede boede de på 40 kvm i et af Aalborgs dengang billigste kvarterer og havde stadigvæk utrolig svært ved at få det til at løbe rundt... Jeg mener, de problemer vi debattere i dag er jo lidt absurde set i forhold til hvordan forholdene var tidligere.. Vi burde måske se ind af på os selv, hvad har vi egentlig brug for... Der er jo ingen der siger at "Gaden" skal tørlægges hver weekend fordi man ung...

Brugbart svar (1)

Svar #17
08. januar 2004 af Ktulu (Slettet)

Nej, men vi skal vel heller ikke vende tilbage til situationen for 30 år siden. Desuden tror jeg ikke, man kan påstå, at de danske studerende er luksusdyr mht til deres studieboliger! - magen til boligmangel og udbredte møgboliger, som fugtige kælderværelser eller loftrum med træk, er blevet mange unges eneste mulighed...

Brugbart svar (1)

Svar #18
08. januar 2004 af El_Toro (Slettet)

Der kan jeg ikke helt følge dig, nu bruger jeg igen Aalborg som eksempel, og der er boligsikring... De har i Aalborg bygget sindsygt mange ungdomsboliger de sidste år og udviklingen fortsætter... Jeg har en bror der bor på 40 kvm i en sprit ny lejlighed i Aalborgs centrum, han betaler 2500 om måneden og så er alt betalt (forbrug osv.) Han har altså SU-penge tilbage + det han tjener på arbejdet ved siden af studiet.. Hvis man ikke kan føre en fornuftig økonomi udfra sådanne indtjenings muligheder, ja så er forbruget nemlig for højt...

Brugbart svar (1)

Svar #19
08. januar 2004 af Ktulu (Slettet)

Ok sådan er forholdene fandme ikke i Køge! Man skal være på liste i flere år for bare at få en lille etværelses med eget toilet/køkken.

Brugbart svar (1)

Svar #20
08. januar 2004 af El_Toro (Slettet)

Ja ok, men forholdene er jo klart forskellige afhængig af hvor du bor i landet, eller på landet... :P

Nu er Aalborg som eksempel måske heller ikke så brugbart da det jo er hele Norjyllands knudepunkt og alle unge mennesker der studerer eller går på videregående uddannelser gør der i Aalborg, og derfor er man jo nødsaget til at lave de mange ungdomsboliger... Det skal i denne sammenhæng lige tilføjes at 300 af de nye boliger er med udsigt over Limfjorden... Så klage over boligforholdene heroppe vil vist være en spøg...

Forrige 1 2 Næste

Der er 26 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.