Studievejledning

Afskaffelse af kvote 2 i 2007????

09. august 2006 af Mariek (Slettet)
Hej

Kan nogen be- eller afkræfte om kvote 2 bliver afskaffet i 2007??

Synes jeg fik læst noget om det for et par måneder siden, men kan nu ikke huske det.

Og hvis det bliver afskaffet, hvordan kommer uddannelsessystemet så til at fungere for de, som ikke kan benytte sig af kvote 2??

Hilsen Marie K.

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. august 2006 af cdc (Slettet)

kvote 2, bliver ikke! afskaffet, MEN reduceret og omstrukturet .

Svar #2
09. august 2006 af Mariek (Slettet)

ok.... men vil du så være sød at forklare mig, hvordan og hvorledes?? Evt. henvisninger til nogle sider, som jeg kan læse mere om det??

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. august 2006 af cdc (Slettet)

hmm er ikke sikker pådet helt er fastlagt endnu, men det er noget med at det der giver bonus fremover er ekstra gymfag (istedet for højskole og andre eksotiske ting). prøv evt at søge herinde i forummet, mener at havde set nogle andre indlæg om det før.

Svar #4
09. august 2006 af Mariek (Slettet)

Hej

Ok mit spørgsmål lyder;

Hvis jeg nu f.eks. har en uddannelse, som lærer, og jeg ønsker at starte på et nyt studie, såsom medicin næste år, har jeg så stadig chance for at starte på medicin via kvote 2 eller kvote 1???


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. august 2006 af 150972 (Slettet)

#4 Fra 2008 ændres antallet af pladser som kan søges gennem kvote 2 fra 20% til 10%. Du kan stadigvæk søge gennem kvote 2, du skal være opmærksom på, at de specifikke krav også ændres.

Din læreruddannelse vil du kun få begrænset point for på lige fod med enkeltfagskurser. (hvad gør du med SU?)

Du skal selvfølgelig "spille på" den kundskaber du har fået gennem dit lærerstudie specielt de sociale/menneskelige kompetencer du har udviklet. (Jeg tænker på den motiveret ansøgning du skal sende når du søger gennem kvote 2)

Du bliver, når du søger gennem kvote 2, vurderet i både kvote 1 og kvote 2, så hvis dit karaktergennemsnit er tilstrækkeligt højt vil du blive optaget i kvote 1.

Du kan læse mere på www.ug.dk

Held og lykke!

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. august 2006 af 150972 (Slettet)

Forresten hvorfor lige lærer og så læge??

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. august 2006 af Peden (Slettet)

#4:
Hvis du allerede er lærer er jeg ikke sikker på at du kan blive optaget på en ny uddannelse. Det er den såkaldte kandidatregel, men det er muligt at den kun gælder for de lange videregående uddannelser. Ifølge den regel kan man kun tage en videregående uddannelse (gratis), således at man ikke kan uddanne sig i det uendelige.

Brugbart svar (0)

Svar #8
09. august 2006 af jgthb (Slettet)

#7: Den hedder kandidatreglen, på grund af at den netop kun gælder for kandidatuddanelserne. På ug skriver de:
"Hvis du tidligere har afsluttet en kandidatuddannelse, kan du kun blive optaget på en videregående uddannelse, hvis der er ledige pladser (kandidatreglen).

Har du to gange tidligere har været indskrevet på en videregående uddannelse uden at afslutte uddannelsen, bliver du ved ny ansøgning placeret nederst i ansøgerbunken (3.-gangsreglen). Dette gælder, uanset om uddannelserne har været korte, mellemlange eller lange videregående uddannelser."

http://www.ug.dk/min%20baggrund.aspx?ar
ticle_id=artik-optagvideregaaendeudd#q12

Svar #9
10. august 2006 af Mariek (Slettet)

Hej

Til #6 det er ikke fordi jeg er lærer, og overvejer at skifte over til læge. De spørgsmål, som jeg måske stiller her inde, drejer nødvendigvis ikke om mig selv. Jeg har nogle samtaler med venner, familiemedlemmer omkring uddannelser osv., men vi kan ikke komme frem til enighed omkring nogle ting. Så jeg spørger herinde, hvor jeg kun giver eksempler på de ting jeg spørger om :)

Jeg tager sabbat, så jeg er ikke nået så langt endnu ;)

Hilsen Marie K.

Skriv et svar til: Afskaffelse af kvote 2 i 2007????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.