Studievejledning

Optagelse kvote 2

01. august 2007 af zaid (Slettet)
Hej jeg studerer ha jur og jeg har fået en utrolig stor interesse for juraen. Det afspejler sig også ganske vis på mine karakter. Desværre er jeg i den situation at mit snit ikke er tilstrækkelig på kvote 1. Min plan er at søge ind næste år, hvis jeg endnu gerne vil studerer jura når jeg har min Ha Jur. Jeg vil derfor spørge jer der kom ind på jura studiet ved kvote 2 om hvor mange point i havde? Evt. hvad i lavede for at samle jeres point og hvor i har søgt ind? Også Jer der beklageligvis ikke kom ind må meget gerne skrive give en besvarelse.

På forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. august 2007 af Roman Garcia

Hvis du læser din HA-jur færdig, så kan du blive optaget på jura og færdiggøre en cand. jur på 4 år. Det er vist den nemmeste måde.

Svar #2
02. august 2007 af zaid (Slettet)

Jo det er den hurtigste måde at færdigegøre studiet på for mit vedkommende. Det er også min plan men i henhold til adgangskravene er reglerne ændret. Selv en ba ha jur skal søge ind på lige vilkår med andre ansøgere. dvs. vi har ikke længere forrang. Jeg har derfor virkelig virkelig brug for nævnte information af de der har søgt i år på kvote 2. Antal point, hvor i har søgt ind og hvad i har lavet for de point i har indsamlet :=)

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. august 2007 af Roman Garcia

Du bør nok kontakte universitetet for at høre, hvilken point-grænse de valgte i år. Jeg har hørt, at man tidligere skulle have over 11 point i århus, og at man skal have nogle flere point i København. Men hvis du har anden uddannelsesaktivitet, erhvervsarbejde i over 6 mrd. og et snit over 8 (gammel skala), så kommer man op på 14 point i Århus, og det bør være nok for at komme igennem første runde. Så skal du bare skrive en god kvote 2 ansøgning.

Du kan se, hvilke point der gives i århus her:
http://studieguide.au.dk/bach_optagelse.cfm?fag=4000

Svar #4
02. august 2007 af zaid (Slettet)

Tak fordi din respons.
Jeg studerer i Odense hvor der er et maksimum på 11 point... Jeg har 8. Jeg vil forsøge at kontakte mit universitet, men det ville dog være rart hvis bare nogle kunne fortælle lidt om hvad de havde og hvad de havde gjort.

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. august 2007 af PLØK (Slettet)

zaid en mulighed i Odense kunne evt være at læse juraen på deltid og betale selv?

Svar #6
02. august 2007 af zaid (Slettet)

Ja det kan man godt men det er ikke helt optimalt. Der er dog også det man kalder for tompladsordning, hvor man ligesom ved deltid kommer ind via åben uddannelse, betaler for det og studerer fuldtid, ganske almindeligt dagstudie. Forskellen på tompladsordning og hvis man bliver optaget på normal vis, er at man har forrang hvis man er almindeligt optaget. Ved tompladsordning er du ikke sikret en plads på dagstudiet. Jeg har undersøgt alle muligheder for hvordan man kan komme ind på studiet. Det ville bare være rigtig rart hvis nogle kunne fortælle lidt om hvor mange point de har og hvad de har foretaget sig så jeg har et sammenligningsgrundlag.

Brugbart svar (0)

Svar #7
02. august 2007 af Roman Garcia

jura på deltid på SDU er mest for de personer, som har et arbejde ved siden af, eventuelt selvstændige, som har brug for et indgående kendskab til juraen i deres arbejde. Derfor tager det også 5 år om at genneføre BA. Hvis man oveni dumper en eksamen eller to, så er man jo hurtigt oppe på 6 år, før man overhovedet har en BA. BA'en kan i øvrigt ikke bruges til noget, hvis man vil ansættes som jurist.

til Zaid. Hvorfor læser du ikke cand. merc. jur?? Her kommer man jo også til at arbejde med juraen, hvis man vælger det. Man kan endda arbejde med en lang række emner, hvor det ellers normalt kun er jurister, som beskæftigere sig med det.

Svar #8
03. august 2007 af zaid (Slettet)

Grunden til at jeg overvejer ren jura er fordi at jeg har fået en interesse for offentligretlig fag. Såsom forvaltningsret, hvilket er på 5 ects points, afsluttede jeg dette semester. På jura studiet fylder faget 17,5, derudover har man forfatningsret 21, retslære 15 og bla kriminalvidenskab 20. Jeg har ikke besluttede mig for hvad det bliver til men jeg ønsker blot at vide hvilke døre der står åbne. Bla. har jeg også undersøgt alle merc studier hvor merc aud bla. også falder ind i min smag.
Jeg er bekendt med forløbet for jura på deltid. Jeg har undersøgt alt det der overhovedet kan undersøges af frit tilgængelig materiale.
Det eneste jeg spørger efter er om ikke folk vil være så venlige at informere mig om hvor mange point de havde for at komme ind på kvote to og hvordan de indsamlede disse. Det vil være mest værdsat, så jeg har noget sammenligne me.

Brugbart svar (0)

Svar #9
03. august 2007 af Roman Garcia

Jeg ville kontakte studievejledningen på SDU, de har med sikkerhed et svar til dig.

Dog vil jeg lige sige, at det også er muligt at arbejde med forvaltningsret selvom man har en cand. merc. jur. Jeg arbejder eksempelvis med én. Men ja, jeg vil da give dig 100 % ret i, at hvis du vil arbejde med de offentligretlige fag (forvaltningsret, strafferet, osv.) så er det naturligvis jura, man skal vælge.
Forvaltningsret er endvidere det største enkeltområde inden for juraen. Lige meget hvad man laver i juraen, så kommer man ikke uden om forvaltningsretten. Jeg er også selv en stor tilhænger af forvaltningsret.

Brugbart svar (0)

Svar #10
26. august 2007 af Leah (Slettet)

.. lidt ude af sammenhæng, men #0 siger, at efter at have studeret HA jur kan du læse Jura, hvis dit snit er nok osv.

Hvis man læser HA psyk kan man så læse psykologi derefter? Studierne skulle være meget forskellige jo

Svar #11
26. august 2007 af zaid (Slettet)

Så skal du se på studieordninger. Sagen er med ha jur og jur at langt de fleste fag er ens og det er derfor muligt at få merit for en masse fag. Sålænge dine fag på ha psyk er nogenlunde de samme som på psyk så er der mulighed for merit i nogle tilfælde.

Skriv et svar til: Optagelse kvote 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.