Erhvervsret

Hjælp til opgave indenfor Købeloven

06. januar 2008 af avelon (Slettet)
Butikskæden SKOMODE bestilte i april hos fabrikken FLEXSKO 500 par lette sko af model "Efterår" til levering den 1. august.

FLEXSKO påbegyndte straks produktionen, men på grund af maskinsammenbrud kunne der kun leveres 300 par sko den 1. august. Restpartiet forventedes at kunne leveres senest den 20. august.

SKOMODE nægtede at modtage 300 par sko den 1. august og gjorde gældende, at der forelå forsinkelse med leveringen, og fremsatte straks krav om ophævelse af ordren.

FLEXSKO beklagede fosinkelsen og anførte, at forsinkelsen alene beroede på en konstruktionsfejl i maskinen, og at det i øvrigt måtte være uden betydning for SKOMODE, at restordren blev 2-3 uger forsinket.

Kan FLEXSKO fastholde SKOMODE på købet og med hvilken begrundelse?

Er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave?? Kan virkelig ikk finde ud af dette fag..

Og hvis jeg bare kan få lidt hjælp til denne opgave, kan det være jeg selv kan løse resten... Ellers må jeg jo spørge igen...

Brugbart svar (3)

Svar #1
07. januar 2008 af Roman Garcia

I denne opgave er det klart, at der skal leveres den 1. august, men der leveres kun en del. Her skal man ind og se, om hele handlen kan hæves.

Her skal du ind og kigge på Købelovens § 21. Af denne bestemmelse kan de udledes, at hvis salgsgenstanden ikke leveres i rette tid, så kan køber hæve, så fremt der ikke foreligger en ikke-uvæsentlig forsinkelse. Alle forsinkelser i handelskøb er væsentlige jf. KBL § 21, stk. 3, og derfor må det siges, at køber som hovedregel kan hæve. Dog er der visse undtagelser til denne hovedregel. Én af undtagelserne er, at køber ikke kan hæve, hvis forsinkelsen kun angår en ringe del af det solgte jf. KBL § 21, stk. 3. Det vil altså sige, at hvis det kun er en ringe del af den samlede leverance, som er forsinket, så kan køber ikke hæve. I dette tilfælde er der dog tale om 200 par sko ud af 500 par, og derfor må det siges, at det er en væsentlig del. Undtagelsen kan derfor ikke gøres gældende.

Dette betyder altså, at køber kan hæve handlen. Vedrørende afvisning af salgsgenstanden kan du kigge på § 55 og § 56 i Købeloven, men jeg tror ikke, at I skal tage stilling til dette. Vedrørende erstatning kan du gå ind og se på § 24.

Spørg hvis der er noget, som du er i tvivl om.

mhv.
RG

Skriv et svar til: Hjælp til opgave indenfor Købeloven

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.