Studievejledning

Tandlæge - kvote 2 - EMERGENCY

12. marts 2008 af faro (Slettet)
Hey there.. Jeg har lige fået at vide, at den sidste ansøgningsfrist for kvote 2 er d. 15. marts, det er jo meget snart, såå er lidt stresset.. Lige nu er jeg i gang med 3.g, men vil super meget gerne læse til tandlæge i det næste år. MEN, jeg ved, at jeg ikke har snittet til det, så har tænkte mig at søge ind via. kvote 2.
Hvordan gør jeg? Hvordan fungerer det, hvad skal jeg skrive, til hvem etc.

Er meget forvirret, need help. (Har prøvet selv at skaffe oplysninger o lign. på nettet uden held, og min studievejleder er forsvundet!)

På forhånd tak..

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2008 af Stenalt (Slettet)

Du vil ikke have en chance for at søge ind gennem kvote 2... Kvote 2 systemet er bygget på at man samler point gennem en række aktiviteter (højskole, relevant erhvervserfaring etc)... Og da du jo går i 3.g er chancen for at blive taget i betragtning (at de overhovedet læser din ansøgning) minimal...

Svar #2
12. marts 2008 af faro (Slettet)

Øv.. Dvs. jeg skal samle "points" indtil næste år, og derefter søge ind gennem kvote 2? Hvad, hvis jeg søger gennem betinget optagelse? Altså, hvis jeg tager GS kurser, og forbedrer mit gennemsnit inden september..

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. marts 2008 af Stenalt (Slettet)

Man kan ikke forbedre sit gennemsnit efter bestået eksamen... Og kvote 2 er drastisk nedskåret så det bliver svært at komme ind...

Svar #4
12. marts 2008 af faro (Slettet)

Der står noget andet her https://www.optagelse.dk/a268/_pdf/kot/KotVejledning.doc

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. marts 2008 af Stenalt (Slettet)

På hvilken side ser du at man kan ændre sit snit? Er sikker på at man ikke kan... Så det er nok lidt for sent at sætte ind med det hårde arbejde...

Svar #6
12. marts 2008 af faro (Slettet)

Fandt det på optagelse .dk

"Gymnasial Supplering (GS)

Hvis du har en adgangsgivende eksamen, der ikke opfylder de specifikke fagkrav til den uddannelse, du gerne vil søge, har du mulighed for at supplere til de niveauer og karakterer, der er adgangsgivende for uddannelsen, i de fag du mangler.
GS-kurser og prøver er gratis, så længe du påbegynder undervisningen senest 1. oktober i kalenderåret 2 år efter, at du har afsluttet din adgangsgivende eksamen.

Generel information til ansøgere

Betinget optagelse
På nogle uddannelser vil det være muligt at søge betinget optagelse, selvom du mangler et fagniveau eller ikke opfylder et evt. karakterkrav. Nogle uddannelsesinstitutioner vil give dig en forhåndsgaranti på optagelse, således at du er sikker på en plads på uddannelsen, når du har bestået suppleringsfagene. Den betingede optagelse afhænger af, om du kan nå at supplere inden studiestart. Hvis du f.eks. har matematik på B-niveau, og uddannelsen kræver et A-niveau, så kan du supplere på et GS-kursus i sommerferien, de såkaldte ”turbokurser”, dvs. inden studiestart 1. september. Det samme gælder, hvis du skal have bestemte karakterer i bestemte fag for at opfylde adgangskravene.
Din endelige optagelse og ret til at starte på studiet, er dog uden undtagelse betinget af, at du består eksamen i fagene på det krævede niveau eller med den krævede karakter inden studiestart. Du skal altså søge betinget optagelse på normal vis 15. marts eller 5. juli. Du skal selv søge optagelse på et suppleringskursus. Vær opmærksom på, at udbuddet af disse suppleringskurser er begrænset til ganske få kursussteder.

Nogle enkelte uddannelser afholder selv suppleringskurser i august. Få nærmere oplysninger på den uddannelsesinstitution, du søger optagelse på.

Nogle uddannelser kræver, at du senest 5. juli indsender dokumentation for, at du er tilmeldt GS.

Muligheden for at søge betinget optagelse gælder ikke på alle uddannelser. Ordningen kan kun gennemføres på uddannelsesområder, der har god kapacitet."



Brugbart svar (0)

Svar #7
12. marts 2008 af Stenalt (Slettet)

Der står INTET om at du kan ændre dit snit... Det du kan ændre er f.eks. hvis du skal have et vist fag på et vist niveau... Snittet ligger helt fast når du har bestået... Sådan er det!..

Svar #8
12. marts 2008 af faro (Slettet)

"Hvis du har en adgangsgivende eksamen, der ikke opfylder de specifikke fagkrav til den uddannelse, du gerne vil søge, har du mulighed for at supplere til de niveauer og karakterer, der er adgangsgivende for uddannelsen, i de fag du mangler."

Okay, så må jeg tage kvote 2 og samle points eller hvad der nu er af det, det er mit drømmejob, så skal nok gør alt alt hvad jeg kan for at opfylde de krav, de stiller. :)

Brugbart svar (0)

Svar #9
12. marts 2008 af Stenalt (Slettet)

Netop det du skriver er de specifikke... F.eks. skal man nogle steder have 8 i mat, fys + kemi... Men det endelig snit (som er det adgangskvoitientetn siger noget om) kan som sagt ikke ændres... Der er nok ikke andet at gøre hvis det er det du vil, men som sagt kan det hurtigt komme til at kræve meget tid, så du skal gøre op med dig selv om du vil ofre det, der kræves... Udover at der skal samles point, indkaldes man til en samtale hvis de finder ens motiverede ansøgning tilfredsstillende og først derefter besluttets det om man optages...

Brugbart svar (0)

Svar #10
16. marts 2008 af blackduck (Slettet)

Ved universiteterne har man vidst netop nedprioritet højskoleophold, erhversefarring osv. Sakset fra ug.dk:

"2008: Antallet af studiepladser for kvote 2-ansøgere falder, især ved universiteterne hvor kun ca. 10 pct. af pladserne vil gå til kvote 2-ansøgere. Her vil de sædvanlige aktivitetskriterier som erhvervsarbejde og udlandsophold i højere grad blive afløst af kravet om karakterer og studierelevante fag samt en motiveret ansøgning."

Nu ved jeg godt, at det er for sent at søge. Men jeg kunne forestille mig, at hvis det er irrelevante fag (idræt, musik, oldtidskundskab, historie eller hvad det nu måtte være) der trækker dit snit ned, men du har pænere karaktere i de relevante fag (sikkert de naturvidenskabelige og evt. engelsk/dansk), så vil du muligvis kunne komme ind. Men snak med en studievejleder om det, det ville være surt at bruge en masse tid på at samle point sammen, hvis du alligevel ikke kan bruge dem til noget.

Brugbart svar (0)

Svar #11
27. april 2008 af Bliss (Slettet)

Nu kan jeg ikke udtale mig med sikkerhed da det er en del år siden jeg gik i gymnasiet, men dengang var reglerne at man ikke kunne forbedre sine karakterer, men man kunne dog tage et givent fag på et højere niveau, og så var det den karakter som talte. Havde man f.eks et 6-tal i kemi på c-niveau, så kunne man tage kemi på B-niveau efter gymnasiet, så blev det karakteren der som talte. Ved ikke om det stadig gælder.
Hvis man vil ind på tandlægeskolerne så er det kun karaktererne som er afgørende, der er så mange, som søger så det er næsten samme gennemsnit på både kvote 1 og kvote 2 dvs 9.0 efter ny skala. Ligger man på 8.8 så er det da forsøget værd at prøve, men ellers så opgiv. mener der sidste år var 2000 som søgte i Kbh, og de tager kun 100 ind.

Skriv et svar til: Tandlæge - kvote 2 - EMERGENCY

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.