Matematik

Studentereksamen januar-februar 2003

08. marts 2003 af Xabbu (Slettet)
Jeg sidder her med sættet: Studentereksamen januar-februar 2003 2002-8-6V og jeg vil bare høre om der er nogen der har lavet opgave 3 i det sæt. Jeg er nemlig meget i tvivl om de resultater jeg har fået er rigtige, og ville være glade hvis nogen kunne fortælle hvad de har fået.

/Xabbu

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2003 af Mango Juice (Slettet)

Med eller uden hjælpemidler?

Er det nogle af disse:

http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/2002/vinter/ud0286V.pdf

http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/2002/vinter/med0286V.pdf


Svar #2
08. marts 2003 af Xabbu (Slettet)

Det er den med hjælpemidler, og opgave 3. Den hvor der er et stillads. Jeg har fundet gradtallet til A og B og skal nu bestemme |CD|. Jeg har fået den til 2,06666 men er på ingen måde sikker på at der er rigtigt.

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. marts 2003 af Mango Juice (Slettet)

Okay, vent. Jeg regner lige opgaverne.

Svar #4
08. marts 2003 af Xabbu (Slettet)

Ok, jeg venter :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. marts 2003 af Mango Juice (Slettet)

Vinkel A i ABC= 63,7 = Vinkel E i CDE
Vinkel B i ABC= 67,9 = Vinkel D i CDE
Vinkel C i ABC= 48,4 = Vinkel C i CDE

CD/sin E = CE/sinD

dvs. CD = sinE * CE/sinD = sin63,7 * 2/sin67,9 = 1,9

Svar #6
08. marts 2003 af Xabbu (Slettet)

ååh det er sådan man gør. Så forstår jeg det meget bedre. Jeg havde taget forholdende og sat dem til at være det samme :) Tusind tak for hjælpen... !

Brugbart svar (0)

Svar #7
08. marts 2003 af Mango Juice (Slettet)

Det kan man faktisk også godt.

Se her:

2/3,1 = CD/3

CD = 2* 3 / 3,1 = 1,9

Det giver vel at mærke det samme...

Brugbart svar (0)

Svar #8
08. marts 2003 af Mango Juice (Slettet)

højden finder du så vel brug af sinusrelatiorne for retvinklede trekanter.

h = sin(48,4) * 2= 1,5


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. marts 2003 af Mango Juice (Slettet)

altså højden hc.

den samlede højde over gulvet bliver 4,6.

Svar #10
08. marts 2003 af Xabbu (Slettet)

Jeg forstår ikke hvordan du får den samlede højde. Er det så ikke det samme bare med: h=sin(48,4)*3 og så lægger man dem sammen ?

Brugbart svar (0)

Svar #11
08. marts 2003 af Mango Juice (Slettet)

Hvad laver du det sammen med?

Brugbart svar (0)

Svar #12
08. marts 2003 af Mango Juice (Slettet)

laver = lægger

Svar #13
08. marts 2003 af Xabbu (Slettet)

Altså højden i trekant CDE lægger jeg sammen med højden i trekant ABC. Kan man det ?

Brugbart svar (0)

Svar #14
08. marts 2003 af Mango Juice (Slettet)

Du skal tænke på at der er 3 højder i en trekant. Så præciser lidt mere.

Brugbart svar (0)

Svar #15
08. marts 2003 af Mango Juice (Slettet)

Opgaven kan løses på flere måder:

Her er nogle to af dem:

Du kan se på den trekant som udspændes af CEB

Den højde du skal finde er så siden EB.

Det kan du gøre ved hjælp af cosinusrelationerne.


Du kan også løse opgaven ved at lægge højderne hc i begge trekanter sammen.

Svar #16
08. marts 2003 af Xabbu (Slettet)

Det er den sidste du nævnte som jeg mente. Altså højden i trekant CDE, Hc fik vi til 1,5. Så vil jeg finde højden i trekant ABC, Hc, altså igen fra C, så der dannes en ret linje fra |DE| til |AB|
Men på den måde kan jeg ikke få det til at give det du sagde.

I den anden metode du nævner, der kan man jo ikke være sikker på at |EB| er den "rigtige" højde. Den kan måske være lidt skrå eller hvad ved jeg.

Brugbart svar (0)

Svar #17
08. marts 2003 af Mango Juice (Slettet)

du har ret mht. det sidste. det første resultat jeg skrev så ikke rigtigt. sorry. godt du vågen.:D

Svar #18
08. marts 2003 af Xabbu (Slettet)

Er det så bare:
Hc=sin(48,4)*3 = 2,24 eller er det 3,1 jeg skal gange med ?

Brugbart svar (0)

Svar #19
08. marts 2003 af Mango Juice (Slettet)

når jeg nu ser rigtigt på det, så er den letteste metode vel bare at du betragter den retvinklede trekant AEQ, hvor Q er E's projektion på grundlinien.

således at du siger

sinA = EB/AE

EB = sinA * AE = sin63,7 * 5,1 = 4,6

og jo jeg havde faktisk regnet rigtigt før også... jeg ved ikke lige hvad der gik galt hos dig.

Brugbart svar (0)

Svar #20
08. marts 2003 af Mango Juice (Slettet)

ups nu kom jeg til at skrive EB igen, men det skal altså være EQ, og det også det jeg mente før.. sorry

jeg har lige lidt for mange ting at se til lige nu .

Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.