Samfundsfag

Fortsat vækst eller skattelettelser

14. juni 2008 af no-more-apartheid (Slettet)
Hvad er vigtigst? Fortsat vækst i den offentlige sektor eller lavere personskatter?


Jeg mener det er svært at sige enten eller. Det er vigtigt at der i de kommende år tilføres penge til det offentlige system til for eksempel kræftbehandling men også lavere skatter så folk ikke får problemer i privatøkonomien som for eksempel i disse kornprisstigningstider hvor lønnen ikke følger med prisstigningerne

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2008 af BigEyes (Slettet)

Det går selvfølgelig an på hvordan man prioriterer. Jeg synes at den offentlige service/system stadig kan forbedres - helt klart.

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. juni 2008 af Archimedes (Slettet)

Du er inde på et MEGET stor område, der ikke bare sådan lige kan begrænses. Det kræver store overvejelser. Partier som Venstre og Konservative slog sig jo op på, at man kunne få begge dele. Skattelettelser fører til, at folk arbejder mere og derigennemn vækst. De socialistiske partier sagde, at loftet var nået, og at folk ikke ville arbejde mere, selv om lønnen blev højere, da friheden trak mere. Dermed måtte man vælge; enten eller.

Efter valgkampen så man dog regeringen med spareplaner for at undgå at overophede økonomien, så spørgmålet er, om vi kan skabe mere vækst med lavere personskatter, så mon ikke vi skal vælge.

Der er dog også den overvejelse, om du overhovedet ønsker at styrke den offentlige sektor. Det hele kan jo udliciteres til den private.

Skriv et svar til: Fortsat vækst eller skattelettelser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.