Fysik

3 opgaver på A niveau

01. september 2008 af Zuper Zøde Zimon (Slettet)

hejsa..

Opgave 1

En harmonisk oscillator er opbygget af en lodret hængende fjeder med et påmonteret lod. Fjederkonstanten er 105,8 N/m, og loddets masse er 118,4 g.

Oscillatoren sættes i svingninger.

Beregn dens frekvens i Hz med 2 decimaler.

Opgave 2

En skråplan danner en vinkel på 27,2° med det vandrette underlag. En klods kurer ned ad skråplanen. Der er kinetisk friktion med mk = 0,18.

Angiv klodsens acceleration i m/s2 med 2 decimaler.

Opgave 3

På et computerrullebord er bordpladen affjedret med 4 ens fjedre – én i hvert hjørne. Hver af fjedrene har en fjederkonstant på 521,6 N/m. En computer med en masse på 7,0 kg placeres midt på bordpladen.

Hvor mange centimeter trykkes de 4 fjedre sammen (1 decimal).
 

Hjælp.. MVH simon


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2008 af Jerslev

#0: Ad 1: Benyt hookes lov: F=-kx

Ad 2: Opløs tyngdekraften fra klodsen i komposanter og opstil Newtons anden lov.

Ad 3: Find tyngdekraften og benyt, at ved sammenpresning er tyngdekraften lig den opvejende kraft fra de 4 fjedre.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2008 af mathon

1)  f = (1/2π)*√(k/m)

2)  a = g(sin(α)-µ*cos(α))

3)  delta x = (0,25*(m*g))/k


Skriv et svar til: 3 opgaver på A niveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.