Spansk

Regler i skriftlig eksamen

24. maj 2009 af dnalam (Slettet)

Hej med jer, håber I kan hjælpe mig.

I opgaveformuleringerne til den spanske stil står der som regel, at man skal skrive mellem 100-150 ord eller sådan noget. Jeg plejer altid at skrive mere, siden jeg kan spansk og ikke føler, at jeg kan uddybe mig nok på så få ord. Min lærer har altid givet mig god karakter for det, men vi bad ham så om at tjekke, om det til eksamen vil tælle ned, hvis man skriver for meget i sin stil, og han kom så tilbage med det svar, at vi skal for alt i verden ikke skrive mere end det, der står i opgaveformuleringen. Jeg spørger så jer, hvad er jeres erfaring? Jeg mener, kan det ikke kun være positivt, hvis man skriver en god, lidt længere stil end det, man er bedt om?

Svar hurtigst muligt, da jeg skal til eksamen på tirsdag. På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2009 af Zipzap112 (Slettet)

Det er sjældent, at dem der skal rette den ved øjemål kan se, om der er tale om 150 ord eller 160 ord. Så inden for det rimelige har jeg i hvert fald erfaret, at man godt kan strække den. Når det er tale om så relativt få ord, I har at gøre godt med, skal du dog være ekstra påpasselig, da overskridelser lettere kan ses. Men alt med måde for det passer, at bedømmer de den først til at være for lang, kan det godt betyde et karakterniveau i forskel.


Svar #2
24. maj 2009 af dnalam (Slettet)

Ja, nu tænker jeg ikke på 160 ord, men snarere 250 f.eks. Dér vil de selvølgelig se, at jeg har overskridet, men det er måske forskelligt, hvordan de bedømmer, så jeg burde nok være forsigtig og lade være med at satse med at skrive en alt for lang stil.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. maj 2009 af helenerc (Slettet)

Man siger i engelskeksamen (B-neveau) at man HØJST må være 10% +/- det angivne ord, og min erfaring er, at det samme gælder i spansk.

Hvis du skriver mere end det angivne lever du jo ikke op til din opgaveformulering som må siges at være det allervigtigste ved eks. eksamen.

Så mit råd er at følge opgaveformuleringen..


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. maj 2009 af Helge-KN (Slettet)

når du skriver mere, så giver det dig en fordel, som andre, der også er gode til spansk, ikke får..

Det er jo også en kunst at begrænse sig - og min lærer siger, at det trækker ned!


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. maj 2009 af Clarabp (Slettet)

Ifølge undervisningsministeriet se:  http://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF08/Eksamen/Evaluering/080901_evaluering_skriftligeksamen_spanskA_stx.ashx

Så man man ikke skrive mere end 250 ord. Citat:

 Eleverne bliver bedt om at maksimalt at besvare tre ud af 6 spørgsmål. De kan altså godt nøjes med at besvare et eller to spørgsmål. Besvarelsen skal fylde ca. 250 ord. Det betyder at der ikke er plads til en indledning og en konklusion. Cirka 250 ord betyder at der kan være en afvigelse på 10%. En overskridelse af dette antal ord vil ikke tælle positivt. Et for lille antal ord vil tælle negativt i be-dømmelsen.


Skriv et svar til: Regler i skriftlig eksamen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.