Dansk

hjæææææælp! :D forfatter

05. juni 2009 af christinadx (Slettet)

hvordan er det typisk Jan Sonergaard skriver? 

 på forhånd mange tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2009 af HelleReedz (Slettet)

 Jeg er ikke sikker på om du er ham, men mener de essays jeg har læst var skrevet af ham. Hmm, ikke sikkert. Men hvis det var! :b så har han i hvert fald skrevet mange digte, og en hel masse essays. 

Nogle af dem er lidt dystre og skumle, andre er beskrivende og fortæller agtige. Men han skriver godt. Og får en masse sanser med ind i hans tekster. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. juni 2009 af juliehanefeld1 (Slettet)

Jan Sonnergaard har skrevet novellesamlingen "radiator" som indeholder noveller med til dels mystiske og realistiske temaer - han benytter sig af den dæmoniske skikkelse i noveller som "William" og "Polterabend", hvor hhv. en karakter og fortælleren synes at være en form for overnaturligt væsen - et produkt af de andre karakterers fortid eller en absurd skikkelse som frembringer nogle aparte følelser/ iagttager nogle abnorme hændelser og som påvirker novellen ganske meget med sin tilstedeværelse. :) Du kan sige at Jan Sonnergaard skriver under genren "den ny realisme" som hhv arbejder med et refleksivt og et udadvendt perspektiv - fokuserer både på indadvendte/refleksive problematikker som sorg, knuste drømme, men også på samfundsproblematikker som vi ser i netto/fakta, hvor hovedpersonen kritiserer de rige som handler i Netto udelukkende for at vise personligt "overskud" - mens han selv har "underskud" på kontoen - og i livet!


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. juni 2009 af Simon5200 (Slettet)

Som genre er det kortprosa. Og så bruger han de syge fortælleteknikker! Læs evt. her: http://www.reception.hum.ku.dk/arkiv/nr_38/sonnergaard-laesning.html


Skriv et svar til: hjæææææælp! :D forfatter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.