Biologi

omsætning af sukker i musklerne?

22. juni 2009 af minlaban (Slettet)

jeg skal til eksamen i biologi i morgen, og jeg har lidt problemer med det ene spørgsmål : Gør rede for omsætningen af sukker i musklerne?

Håber der er nogen der vil hjælpe!!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. juni 2009 af M_Malling (Slettet)

 glykolyse, citronsyre cyklus og elektrontransportkæden. 

den hurtige (hvide muskler) bruger mest glykolyse da ilt ikke kan nå at blive udnyttet under den korte kraftudvikling. mens de langsommere muskler bruger ilten i mitokondrierne så der kan tvinges mere energi ud af hvert sukkermolekyle.


Svar #2
22. juni 2009 af minlaban (Slettet)

 kan du måske uddybe det lidt mere?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. juni 2009 af soffe123456 (Slettet)

Jeg ville med andre ord sige:

redegør for respiration og gæring

respiration er hvor glukose (druesukker) og ilt (via vejrtrækning) omdannes til vand, kuldioxid (CO2) og energi til ATP (energileverandør til cellerne).

muskelcellerne benytter så denne energi til bevægelse.

 dette foregår for det meste af de røde muskelfibre.

Gæringsprocess er hvor glukose omdannes til mælkesyre og energi til ATP.

(dette er en ufuldstændig forbrænding da der stadig er energi i restproduktet (mælkesyren)

Dette sker i de hvide muskelfibre.

denne process benyttes til kort intensivt arbejde (da iltomsætningen ikke kan følge med),

men respiration sker ved længerevarigt arbejde der ikke når maksimal ydelse.

håber at det kan bruges ? (:


Svar #4
22. juni 2009 af minlaban (Slettet)

Det står bare i min opgave at jeg skal gøre rede for omsætningen af sukker i musklerne.

Jeg syntes også det er lidt underligt formuleret. Men det lyder rigtig fint det du har skrevet i hvert fald. tror helt sikkert jeg kan bruge det. Det er også mere eller mindre hvad jeg er kommer frem til. Men jeg er ikke sikker på det er godt nok, nu når spørgsmålet lyder sådan.


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. juni 2009 af soffe123456 (Slettet)

nu ved jeg ikke hvilket niveau du har biologi på, men sådan ud fra hvilket niveau jeg har det på (C), så ville jeg ikke sige at man kunne fortolke spørgsmålet anderledes :)


Svar #6
22. juni 2009 af minlaban (Slettet)

 jeg har det på B. Men jeg er virkelig nervøs for det spørsmål. Jeg har lige kigget i min bog og der står intet om det der gæring - kan du evt forklarer det lidt?


Skriv et svar til: omsætning af sukker i musklerne?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.