Studievalg og videregående studie

Fra sygeplejerske til jordemoder

29. juli 2009 af LouiseNM (Slettet)

Hey folk

Jeg går kun i gymnasiet endnu, men har en drøm om at blive jordemoder og har hørt at hvis man først uddanner sig til sygeplejerske så kunne man derfra uddanne sig til jordemoder. Hvilket ville være smart for så har man en sygeplejerske uddannelse at falde tilbage på, hvis jordemoder uddannelsen ikke lykkes.

Men er der nogen der ved om dette er muligt; at udanne sig til jordemoder fra sygeplejerske? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. juli 2009 af DennisDeH (Slettet)

Det er det helt bestemt, men hvorfor ikke bare søge direkte ind på jordemoder-studiet? Hvis du giver den en skalle, så er det nok ikke noget problem at opnå karaktergennemsnittet til det (kun 10,5 eller sådan noget)?


Svar #2
29. juli 2009 af LouiseNM (Slettet)

Ja det kan du vel have ret i, tænkte bare at hvis man nu gerne ville noget andet senere i livet, om det så ikke ville være en fordel ved at have en sygeplejerske uddannelse bag sig. Tænkte det åbnede flere muligheder end en jordemoder uddannelse gjorde.

og skal man virkelig have et gennemsnit på 10,5 for at komme ind på jordemoder-studiet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. juli 2009 af sandvig (Slettet)

Du kan ikke læse videre til jordmoder efter din sygeplejerske bare sådan uden videre......det er ikke helt korrekt information du har fået der :-)

Det er rigtigt at der er nogle der gør det men det er en helt ny uddannelse og du skal stadig være kvalificeret til at søge og optages...å hvorfor bruge tiden på en uddannelse når det er en anden du ønsker???

Giv den en skalle i gymnasiet og få dig et snit der rækker - i øvrigt er der også stor forskel på at være jordemoder og sygeplejerske.....

HEld og lykke


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. juli 2009 af DennisDeH (Slettet)

#2

Du kan videreuddanne dig ved at søge merit fra sygeplejerskeuddannelsen, eller søge ind på baggrund af dine karakterer fra gymnasiet senere hen.

Og ja, det har adgangskvotienten lagt på de sidste par år (2006-2007; 2008 var der ikke mange der søgte, så der var den nede på omkring 9). Men Vor Herre bevares, tager du dig sammen (og vil du virkelig jordemoderstudiet), så får du sagtens de karakterer. Det er så nemt at få 12 idag at det er til at brække sig over :)


Svar #5
29. juli 2009 af LouiseNM (Slettet)

okay tak begge 2 ;D vil prøve at tage jordemoder studiet med det samme så, og prøve at få det gennemsnit til at fungere !


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. juli 2009 af hvadmeddet (Slettet)

Desuden har snittet ikke vist sig at være helt så slemt som frygtet, så i år havde man "kun" behøvet et snit på 9.9 i København eksempelvis.


Skriv et svar til: Fra sygeplejerske til jordemoder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.