Matematik

Mundtlig Matematik

25. maj 2003 af Peter87 (Slettet)
Jeg står for at skal op i mundtlig matematik tirsdag. Og jeg har det fint med matematik og har ikke problemer. Men en ting genere mig, jeg synes det er utrolig svært at "læse op til" og forberede sig på mundtlig matematik.

Ved simpelthen ikke "hvad jeg skal øve mig på." Er der nogen der har nogle gode råd, eller nogle ting som jeg kan havde glæde af at forberede mig på?

Det skal lige sige at det er til folkeskolens afgangsprøve.

Med venlig hilsen

Peter

Brugbart svar (1)

Svar #1
25. maj 2003 af krelle (Slettet)

Ok, jeg troede lige du skulle op til studenter eksamen, for så var det lidt underligt hvis du ikke vidste hvad du skulle læse.

Jeg tror egentligt også det er svær at læse til den eksamen. Såvidt jeg kan huske fra min folkeskole eksamen i mat, så kunne jeg heller ikke rigtigt læse op til den.
Men prøv dog alligevel at øve dig i nogle situationer hvor du kan bruge pythagoras, procentregning, lineære funktioner. Det er nok svært at læse i en bog.
Det er mit eneste bud.

Brugbart svar (1)

Svar #2
26. maj 2003 af Tylzen (Slettet)

Jeg har været til FSA i mundtlig matematik (sidste år).
Det man kan gøre for at hjælpe en, det er at få ens far/mor eller bror til at lave nogle opgaver for en som man har problemer med som med f.eks. pythagoras, procent, osv osv.
Snak med din "kloge" familiemedlemmer, kan være de har nogle formler du kan skrive ind i din formelsamling.. :)

(Skal også til Mundt. Mat. på Tirsdag FS10)

//Tylle

Brugbart svar (1)

Svar #3
26. maj 2003 af SP anonym (Slettet)

Gå en tur med et stykke papir og en blyant. Find så alle mulige ting som f.eks. cykler, biler, tændstikæsker m.m. og find al matematik med dem! F.eks. en cykel: rumfanget af stellet kan beregnes (cylinder), masser af trekanter, hjulene og meget andet... ellers tænk på at arrangere f.eks. en fest - hvad matematik kan der komme ud af det? Bordenes placering i rummet eller hvor mange borde kan der være? Lysene -> firkantede, trekantede, runde lys... masser af matematik kan inddrages der!

Håber det kan bruges!

/dhunters

Svar #4
26. maj 2003 af Peter87 (Slettet)

Tak for det! Nu har jeg også lige været til spørgetime. Og har fået nogen råd, (+ et 11 tal i skriftlig mat, så der var også lidt selvtilid) :)

Mvh. Peter

Skriv et svar til: Mundtlig Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.