Biologi

biologi - mineraler og doping?

02. januar 2010 af B00MBABY (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg sidder er med en biologi journal, og er gået lidt i stå, håber på at få lidt hjælp :p

- Hvilke mineraler er nødvendige for muskelbevægelse?

- Man ser ofte denne kurve der illustrerer hvordan kroppen opbygger iltgæld under et pludseligt startende arbejde. ( se vedhæftet billede for at kunne svare på næste spørgsmål)

Forklar hvad kurven viser – herunder hvad der gemmer sig bag ordene O2-myoglobin, glykolyse, ATP+CP. (brug internet og lærebøger for at finde ud af det).

_____________________

Hvilke fysiologiske faktorer er afgørende for hvor stor iltforsyningen til muskelcellerne kan bli-ve (under steady state)? Og hvordan kan disse faktorer forbedres?

Forklar de væsentligste forskelle på hvide og røde muskelfibre.

Hvad skal man gøre hvis man gerne vil:
1. have store muskler
2. være udholdende

Hvilke former for doping kan man bruge som hjælp.
Hvilke bivirkninger kan der være ved doping.
 

Vedhæftet fil: biologi.bmp

Brugbart svar (1)

Svar #1
02. januar 2010 af M_Malling (Slettet)

 1. til muskelbevægelse er det vigtigste mineral nok calcium Ca2+.

2. det er dit job at forklare kurven men kan hvælpe med de andre ting.

    O2-myoglobin. myoglobin er det protein der ligger i muskelceller, det kan optage og gemme ilt til senere brug. så O2-myoglobin er musklens egen iltlager.

   Glykolysen. dette er nedbrydelsen af glukose til pyrovat så det kan indgå i Krebs cyklus, glykolysen i sig selv giver også 2 ATP med det samme.

   ATP+CP. Dette står for den hurtigt anvendelige energi der findes i musklen. ATP findes i små mængder og forbruges ret hurtigt, det skal reåroduceres af glykolysen og Kreps cyklus med elektrontransportkæden. CP står for CretinPhosphat, dette molekyle kan levere en phosphat til ADP via creatinkinase så det bliver til ATP som så kan levere energi til musklen

3. forskellen på de to muskelfibre ligger mest i indholdet at mitokondrier og myoglobin og dermed der oxidative kapacitet. de hvide er lave på begge og bliver dermed trætte hurtigt, de røde er modsat.

4. man kan tage EPO som giver flere røde blodlegemer, dermed mere ilt til muskler. anabolske steroider, giver mere muskelmasse, dermed større styrke. 


Svar #2
02. januar 2010 af B00MBABY (Slettet)

tusinde tak for hjælpen (:

så må jeg se om jeg kan finde ud af at forklare kurven d:


Svar #3
02. januar 2010 af B00MBABY (Slettet)

men hvad med dette:

Hvilke fysiologiske faktorer er afgørende for hvor stor iltforsyningen til muskelcellerne kan bli-ve (under steady state)? Og hvordan kan disse faktorer forbedres?


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. januar 2010 af M_Malling (Slettet)

kapillærnet. og mængden af røde blodlegemer. det kan forbedres ved træning og indtagelse af EPO.


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. januar 2010 af Walsh (Slettet)

VEEEENT

Du kan bruge Stanozol, 19 nortestosteron, dianabol, oxandralon, efedrin, anadrol. De fleste er 17 alfa alkylerede steroider dvs. at de ødelægger din lever ved længerevarende indtagelse, fx oxandralon bedre kendt som anaver er et 17 ketosteroid. Det har en lille androgen effekt og en god nok anabolsk effekt altså muskelopbyggende effekt men nu er det sådan at ved indtagelse af de fleste steroider vil du opleve et bloat dvs. en meget kraftig væskeophobning som vil få dig til at se større ud. Men det skal dog siges at ved et korrekt kombineret kur med deca durobolin og testosteron kan du smide lidt over 10 kg ren muskel på dig i løbet af en måned. 

Hvis dine muskler skal vokse skal din krop have en positiv nitrogenbalance dvs. de krop skal have mange proteiner og endnu flere kulhydrater jeg vil mene at kosten er 70 % og træningen er 30 % for at opbygge muskler for du får ikke muskler af kun at træne og så samtidig have en dårlig kost. Hvis du får nok kulhydrater og proteiner og træne regelmæssigt skulle det nok lykkes at opbygge nogen ordentlige guns.

HAHA LIGE TIL M_maling  man kan godt læse at du ikke er så meget inde  i miljøet steroider i sig selv giver ikke muskler jo meget meget lidt ! de skal være kombineret med træning og kost. Sådan noget som anadrol kan ikke bruges hvis du ikke har en positiv kvælstofsbalance i kroppen. ANABOLSK ER MUSKEL OPBYGGENDE KATABOLSK ER MUSKEL NEDBRYDENDE-FAKTOR. Steroider skal injekceres i musklerne og ikke i blodårene som de fleste tror. Man kan dog også tage dem oralt. 

Bivirkninger ved brug af steroider og doping er osteoporis, aloresia, hiristimus, virlization (gælder kun for kvinder). gynækomasti, mindre testiskler men dog ikke mindre penis, man kan risikere at lukke sig selv ned. og Akne 

Jeg vil på det kraftigste fraråde folk fra at tage androgene anabole steroider (AAS) med undtagelse af Anavar (oxandrolon).


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. januar 2010 af sandvig (Slettet)

 Hehe jeg er enig med Martin og synes måske ovenstående kommentar er lidt mere uddybende end hvad godt og nødvendigt er!! ....men Martin............., du skal sidde i tør studiesal og læse til eksamen og ikke sidde her på studieportalen ;-) 

Sandra!


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. januar 2010 af Walsh (Slettet)

 Nu er det jo ikke ligefrem en vejledning jeg har lavet til ham i hvordan kan fikser sin første kur, det var mere tænkt som indblik i emnet doping og hvor stort det er samt at det ikke er nok bare at skrive "Steroider" som svar.

MVH Mig


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. januar 2010 af M_Malling (Slettet)

Nu var mit svar mere lavet udfra den tanke at hjælpe BOOMBAY på vej og ikke give et fuldt svar så jeg havde lavet hele arbejdet. det var også derfor jeg valgte ikke at forklare figuren.

jeg er godt klar over at anabolske steroider ikke alene kan gøre dig til bodybuilder men vil mene at hvis man har tænkt sig bruge steroider er man nok allerede i træningsmiljøet.

EPO derimod kan jo tages med god virkning uden andet foretages.


Skriv et svar til: biologi - mineraler og doping?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.