Matematik

Matematik b-niveau - Danmarks skovareal

28. januar 2010 af khara123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kan ikk løse denne opgave, og håber der er nogle der vil hjælpe mig. Opgaven lyder: I 2006 opgjorde man Danmarks skovareal til 6000 km2.

a) Opstil en model for udviklingen i skovarealet, når det antages, at det vokser med 0,3% om året. Bestem skovarealet i 2089 ifølge denne model.

Folketinget satte i 1989 som mål, at skovarealet i 2089 skulle være 8600 km2.

b) Hvad skal den gennemsnitlige årlige procentvise stigning være i perioden 2006-2089, hvis skovarealet i 2089 skal nå op på 8600 km2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2010 af Maskinen (Slettet)

Hvilken opgave er det i bogen, kan hjælpe dig bedre så.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2010 af PeterRasmussen94 (Slettet)

a)

 Du kan lave en funktion hvor x er året:

f(x) = 6000*1,03^(x-2006)

b)

du opstiller en ligning:

6000*(1+x)^(2089-2006)=8600 <=> (1+x)^83 = 8600/6000 <=> x = (8600/6000)^(1/3)-1=0,127=12,7%


Svar #3
28. januar 2010 af khara123 (Slettet)

kan ikk få det til at passe på ti89


Svar #4
28. januar 2010 af khara123 (Slettet)

Nu passer det.. men jeg forstår ikk hvorfor jeg skal skrive 1/3


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. januar 2010 af PeterRasmussen94 (Slettet)

 Jeg vidste bare ikke hvordan jeg skulle skrive den tredje rod, så jeg gjorde det på den måde... ;D


Svar #6
28. januar 2010 af khara123 (Slettet)

kan jeg så ikk bare nøjes med 0,3, så får jeg resulatet til 11.41%


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. januar 2010 af PeterRasmussen94 (Slettet)

 niks


Skriv et svar til: Matematik b-niveau - Danmarks skovareal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.