Matematik

Hjælp til matematik

17. april 2010 af sanoj122 (Slettet)

Hej jeg sidder med en opgave som jeg har prøvet at løse men jeg kan ikke finde ud af den. Derfor kunne det godt hvis I hjalp mig med opgaven trin for trin.

Opgaven lyder:

Hanne købte den 1. marts 2007 en computer. I 2 år skulle Hanne betale 460,00 kr. om måneden (24
gange), første gang den 1. april 2007. Rentefoden var 1,5% pr. måned.

a) Bestem prisen på Hannes computer den 1. marts 2007.

b) Hvor meget betalte Hanne i effektiv rente pr. år?

Den 1. marts 2008 vandt Hanne 10.000 kr. i Lotto og ønskede at betale restgælden til forretningen
umiddelbart efter den 12. betaling.

c) Bestem restgælden umiddelbart efter den 12. betaling.

Jeg håber I kan hjælpe mig med opgaven ellers ville det være en stor hjælp.
På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. april 2010 af mathon

    a)
            G = y/r·(1 - 1,015-24)

            G = 460/0,015·(1 - 1,015-24)
 


Svar #2
17. april 2010 af sanoj122 (Slettet)

#1
 

    a)
          Okay 

Skal man så indtaste disse tal på lommeregneren og så få et resultat?
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. april 2010 af mathon

...ville være praktisk...:-)


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. april 2010 af mathon

             A0 = G

             A24 = y/r·(1,01524 - 1)

effektiv årlig rente

            A24 = A0·(1+rår)2

            1+rår = (A24 / A0)1/2

            rår = (A24 / A0)1/2  - 1


Svar #5
17. april 2010 af sanoj122 (Slettet)

#4
 

Det du har skrevet nu, hvordan skal jeg regne det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. april 2010 af mathon

#4

             A0 = G = 460/0,015·(1 - 1,015-24) = 9214

             A24 = 460/0,015·(1,01524 - 1) = 13171,42

effektiv årlig rente

            A24 = A0·(1+rår)2

            1+rår = (A24 / A0)1/2

            rår = (13171,42 / 9214)1/2  - 1 = 0,195618

            pår = 0,195618·100 = 19,5618%

 eller simplere

           1+rår = (1+rmåned)12

           1+rår = 1,01512  = 1,19562

            rår = 1,19562 - 1 = 0,19562

            pår = 0,195618·100 = 19,5618%


Svar #7
17. april 2010 af sanoj122 (Slettet)

#6
 

#4

Okay hvad med spørgsmål C


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. april 2010 af mathon

1. afdrag
               a1 = y - G·r = 460 - 9214·0,015 = 321,79

summen af 12 afdrag: 321,79/0,015·(1,01512 - 1) = 4196,53

restgæld umiddelbart efter indbetaling af 12. ydelse: (9214 - 4196,53) = 5017,47

.................

n'te afdrag
                an = a1·1,015n-1


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. april 2010 af mathon

eller
         gælden ført 12 terminer frem: 9214·1,01512 = 11016,43

         værdien af 12 ydelser 460,00·/0,015·(1,01512 - 1) = 5998,96

         restgæld umiddelbart efter indbetaling af 12. ydelse: (11016,43 - 5998,96) = 5017,47


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. april 2010 af mathon

rettelse

      værdien af 12 ydelser 460,00·/0,015·(1,01512 - 1) = 5998,96


Skriv et svar til: Hjælp til matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.