Matematik

Matematik mundligt!

24. maj 2010 af no-shame (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har mange problemer med matematik og har trukket det som eksame. de her Ting skal jeg have styr på, men har jeg ikke. Nogle der kan hjælpe?

(1) Lineær vækst

Gøre rede for den rette linjes ligning y = ax + b.

Du skal bl.a. komme ind på metoder til bestemmelse af a og b samt ret linjes ligning som model for et datasæt. Din besvarelse skal inddrage projektet Lineær vækst (Aflevering005gy1c_C_21.01.10).

(2) Lineær vækst

Gøre rede for den rette linjes ligning y = ax + b.

Du skal bl.a. komme ind på metoder til bestemmelse af a og b samt ligefrem proportionalitet.

(3) Procent- og rentesregning

Gør rede for begrebet fremskrivningsfaktor og renteformlen.

Endvidere skal du komme ind på problemstillinger, som er knyttet til renteformlen, herunder bestemmelse af ukendt rente.


(4) Geometri

Du skal gøre rede for vinkelsummen i en trekant.

Endvidere skal du gøre rede for Pythagoras’ sætning.


(5) Geometri

Du skal gøre rede for arealberegning af geometriske figurer, herunder arealberegning af trekanter. Din besvarelse skal inddrage projektet Arealer af ensvinklede trekanter og arealet af en ligesidet trekant.


(6) Geometri

Gør rede for cosinus og sinus med særligt henblik på
beregning af sider og vinkler i retvinklede trekanter.


(7) Eksponentiel vækst

Gør rede for eksponentiel udvikling y = b·ax.

Du skal bl.a. komme ind på betydningen af a og b samt metoder til bestemmelse af a og b.


(8) Matematiske modeller

Du skal beskæftige dig med den lineære vækstmodel y = ax + b og den eksponentielle vækstmodel y = b·ax.

Bl.a. skal du vise hvordan man afgør om et givent datasæt bedst tilnærmes med en lineær vækstmodel eller en eksponentiel vækstmodel. Din besvarelse skal inddrage projektet Lineær vækst/Eksponentiel vækst


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2010 af MarsDK (Slettet)

 Du bliver nødt til at komme med nogle konkrete forslag.

Du kan ikke forvente at nogen her vil komme med fuldstændige dispostitioner for hele 8 emner, uden nogen anelse om hvad du har problemer med. 

Hvis vi kom med en gennemgang af det hele, ville det jo bare blive en gentagelse af hvad der også står i din bog.

Spørg i stedet ind til de dele af emnerne du har svært ved specifikt, så vi helt sikkert nogle herinde, der vil forsøge at gøre dem klarere for dig


Svar #2
24. maj 2010 af no-shame (Slettet)

Geomatrien og Eksponentiel vækst, men alt i alt sys jeg det hele er svært-- men ja du har nok ret. Meen bare lidt hjælp kunne være rart.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. maj 2010 af MarsDK (Slettet)

 Det er bare meget svært at hjælpe, uden specifikke spørgsmål at svare på. Man risikerer meget nemt at sidde og skrive en masse, om noget du egentligt havde styr på, i stedet for det du synes er svært =)

Mht den eksponentielle vækst: y = b* a^x , vel bare en skrivefejl.
det ses at for t = 0 er y = b * 1
 

b er altså startværdien af y

det ses at for t = 1 er y = b*a
t = 2 -> y=b*a^2

a er altså den faktor som y forstørres/formindskes med, hver gang et tidsforløb af størrelsen t er gået.
Det er betydningen af de tal i korte træk.

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. maj 2010 af nonoo (Slettet)

Jeg ska også snart op i mundligt mat .... Jeg har notar til alle emner...

Kan godt sende dem over til dig , hvis du  virkelig vil ha dem ..!!


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. maj 2011 af SødeSofie (Slettet)

#4 Du må gerne sende dem til mig! :)


Skriv et svar til: Matematik mundligt!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.