Matematik

hjælp til mundtlig matematik eksamen

03. juni 2010 af BWAX (Slettet)

 Hej alle -  tænkte på om nogle af jer kloge hoveder kunne hjælpe mig med at forstå nogle ting vedrørende matematik. vil gerne få det forklaret, eftersom det kunne tænkes at jeg kom op i pågælende spørgsmål, også selv skal være i stand til at forklare dette:

Den ene ting jeg er i tvivl om er, hvordan man finder vinklen mellem 2 linjer når man har tegnet linjerne ind i et kordinatsystem, sådan ser opgivelsen ud:  

11) Trigonometri og rette linier
Indfør ligningen for en ret linie og forklar konstanterne. Forklar hvorledes man finder vinklen mellem to linier(gerne ud fra et eksempel)
Forklar hvordan man finder de eksakte værdier af sin, cos og tan til vinkler af størrelse 30-,45- og 60 grader

Den anden ting jeg ikke kan finde ud af omhandler cirklens ligning, sådan ser opgivelsen ud:

14) Cirklen
Opstil og bevis afstandsformlen og brug denne til at opstille formlen for en cirkel.( Hvad udtrykker denne formel geometrisk?) Gør rede for hvad de indgående konstanter betyder.Forklar hvorfor følgende ligning er en ligning for en cirkel og find konstanterne. 2x2+8x+2y2-16y-32=0
 
cirklens ligning ser sådan ud: (x-a)2 + (y-b)2 = r

hvordan finder jeg så radius og cirklens centrum når jeg får opgivet et punkt fx (2,3)  


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2010 af Bankier (Slettet)

Cirklen: Hvor ligger punktet (2,3)?

Hvis det ligger på cirklen kan du sætte punkterne ind i cirklens ligning  


Svar #2
03. juni 2010 af BWAX (Slettet)

hmm.. kan prøve at tage et eksempel fra min opgavebog 

En cirkel C er givet ved følgende ligning:  

C: x2 - 4x + y2 + 3y + 9/4 = 0

så er der givet tre punkter    P(0 , -3/2 )      Q(2 , 0)  og    R(2 , -3/2)   
 

jeg har så fundet ud af at det eneste punkt der passer ind i  ligningen ovenover er punkt P, dvs at punkt p ligger  på cirklen.

hvordan finder jeg ud af radius og i hvilket punkt centrum er ? 


Skriv et svar til: hjælp til mundtlig matematik eksamen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.