Matematik

VEKTOR areal og parallel HJÆLP

31. august 2010 af f-afg-s (Slettet)

 Hej jeg er i gang med en opgave som lyder så ledes:

i et Koordinat system er der givet to vektorer v=( t+1 ; t ) og w= ( 2t ; t-1 )

a) jeg skal bestemme en værdie for t hvor v og w er parallele

Jeg har gjordt på følgende måde

Solve ( -t^2t + (t+1)^(t-1) = 0 . t) men det giver false i min lommeregner

 b ) Bestem de værdier af t, for hvilke af arealet af trekant OST hvor OS= v og OT=w er 13

Denne opgave kan jeg slet ikk finde ud af håber du kan hjælpe

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2010 af peter lind

a) Det er også en helt forkert ligning, du prøver at løse. Du skal finde skalarproduktet mellem den ene af vektorene og den andens tværvektor og sætte dette = 0. Det giver en andengradsligning i t.

b) Her skal den numeriske værdi af  skalarproduktet i spørgsmål a) være 13/2


Svar #2
31. august 2010 af f-afg-s (Slettet)

 når ej ups det på denne måde :

Solve ( -t*2t + (t+1)*(t-1) = 0 . t )

men det giver stadig ikke noget

b) jeg forstår ikke hvad du mener ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2010 af peter lind

a) Ligningen giver -2t2+t2-1 = -t2-1 =0, som ikke har nogen løsninger. Har du skrevet opgaven rigtig op?

b) Arealet af det parallelogram, der udspændes af OS og OT er den numeriske værdi af OS ganget skalært med tværvektoren til OT. Dette er det dobbelte af arealet af trekanten. Lav evt. en figur.


Svar #4
31. august 2010 af f-afg-s (Slettet)

a) er det ikke fordi diskriminanten er d<0 ?

b) det skal jo give en tal 

er det her så ikke rigtigt?

solve ( (-t*2t + (t+1)*(t-1) )*1/2=13,t) men det giver stadig igen ting

Forstår ikk:( jeg forstår godt hvad du mener men ved ikke hvordan du vil have jeg skal en værdi for t


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. august 2010 af peter lind

Du skal have numerisk tegn omkring udtrykket på venstre side.


Svar #6
31. august 2010 af f-afg-s (Slettet)

 Så giver det t = -+2,23861

Passer det ?


Skriv et svar til: VEKTOR areal og parallel HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.