Matematik

3 Matematik (A) opgaver

10. september 2010 af NYK (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har 3 opgaver, som jeg ikke kan finde ud af. Jeg har svært ved at skrive det hele ind her, så derfor har jeg bare vedhæftet et word dok. med disse opgaver.

Håber der er nogen der kan hjælpe, for jeg forstår dem ikke rigtig.

Hvis ikke ikke kan se opgaver (i billeder), som prøv at trykke flere steder i dokumentet.

Vedhæftet fil: Opgaver.doc

Brugbart svar (1)

Svar #1
10. september 2010 af Krabasken (Slettet)

Opgave 4 :

I cirkelligningen indsætter du liniens ligning, altså (x + 1) i stedet for alle y'er - ordner andengradsligningen, du får og løser den på alm vis.

Det giver dig x'erne til skæringspunkterne. y'er ne får du  af  y = x + 1


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2010 af mathon

som udført
giver

           x2 - 4x + (x+1)2 + 2(x+1) = 11        som reduceres til

           2x2 = 8                                          hvoraf skæringspunkternes 1.koordinater beregnes


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2010 af Krabasken (Slettet)

@ # 3

Måske skulle du gi' Exon en chance for at regne den selv ud fra fremgangsmåden - han lærer jo intet af, at vi regner hans opgaver ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. september 2010 af mathon

@ #3

...denne lille håndsrækning kan vist ikke have katastrofal negativ indflydelse på #0's indlæring   ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. september 2010 af Krabasken (Slettet)

@ # 4

Klart klart -

Men den ene "lille håndsrækning" efter den anden efter den ene efter . . . . kan måske godt . . .

Det er selvfølgelig princippet, jeg mener ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. september 2010 af mathon

...så skulle du jo helt undlade at hjælpe. Eller er det kun andres hjælp, som korrumperer og din, som er pædagogisk, ubestridt træfsikker hver gang?...  ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. september 2010 af Krabasken (Slettet)

@ # 6

Undskyld - undskyld -

Havde jeg vidst, det gjorde ondt, havde jeg da holdt min bøtte ;- l


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. september 2010 af mathon

...det har vist ikke det mindste med smerte at gøre, men er snarere en divergens i den pædagogiske bekymringsgrad  :-)


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. september 2010 af Krabasken (Slettet)

@ # 8

- Uden tvivl -

Og dermed . . .


Svar #10
10. september 2010 af NYK (Slettet)

Tak for jeres indsats.

Cirkelligningen er: x2 - 4x + y2 + 2y = 11.
Linjens ligning: y = x + 1

Jeg indsætter x + 1 i y'ernes pladser.
x2 - 4x + (x+1)2 + 2*(x+1) = 11.

x2- 4x + 2x2 + 2x + 1 + 2x + 2 = 11

3x2  + 3 = 11

Er det sådan indtil videre?


Brugbart svar (0)

Svar #11
10. september 2010 af Krabasken (Slettet)

Prøv at sammenligne med # 2


Svar #12
10. september 2010 af NYK (Slettet)

Nåår, det indlæg fik jeg ikke set :)

x2 - 4x + (x+1)2 + 2(x+1) = 11

x2 -4x + x2 + 2x + 1 + 2x + 2 = 11

2x2 + 3 = 11

2x2  = 11 - 3

2x2 = 8

Jeg er lid usikker hvad man så skal gør her. Det er diskriminant-formlen man skal bruge ikke?
 


Brugbart svar (1)

Svar #13
10. september 2010 af Mimical (Slettet)

#12
 

Nåår, det indlæg fik jeg ikke set :)

x2 - 4x + (x+1)2 + 2(x+1) = 11

x2 -4x + x2 + 2x + 1 + 2x + 2 = 11

2x2 + 3 = 11

2x2  = 11 - 3

2x2 = 8

Jeg er lid usikker hvad man så skal gør her. Det er diskriminant-formlen man skal bruge ikke?
 

x2=4

x=√4

x=2


Brugbart svar (1)

Svar #14
10. september 2010 af Mimical (Slettet)

#13
 

#12
 

x2=4

x=√4

x=2 ∨ x=-2

jeg glemte den sidste, undskyld. Jeg har iøvrigt ikke læst opgaveformuleringen.


Brugbart svar (1)

Svar #15
10. september 2010 af Krabasken (Slettet)

Så skal du videre med opgaven. Nu ved du at de to skæringspunkter har x-koordinaterne x=2 og x=-2

Nu skal vi finde y-koordinaterne. Vi har fra skæringslinien, at y = x + 1.

Indsæt dine 2 x'er, så får du de to tilhørende y'er og dermed de to søgte punkter (x1,y1) og (x2,y2).

Og det var det, der blev spurgt om.


Svar #16
11. september 2010 af NYK (Slettet)

Er du sikker på at førstekoordinaten til skæringspunkter mellem disse to er 2 og -2?

Jeg har oploadet en graf og den viser noget andet.


Svar #17
11. september 2010 af NYK (Slettet)

Vedhæftet fil.

Vedhæftet fil:Unavngivet.jpg

Svar #18
11. september 2010 af NYK (Slettet)

Nåår nej, jeg tager fejl.

Linjen går gennem (-1,0) og (0,1), og jeg troede de var skæringspunkterne.

Så dvs. jeg skal bare indæstte x-værdierne ind i linjens ligning og jeg finder y-koordinatet.

y = x + 1

y = 2 + 1 = 3

y = -2 + 1 = -1

Koordinatsættet til skæringspunkterne er så (-2,-1) og (2,3).

Sådan:) Tak for hjælpen:)


Svar #19
11. september 2010 af NYK (Slettet)

Hvis i også kan hjælpe mig med de to andre opgaver, så ville det være super:)


Brugbart svar (0)

Svar #20
11. september 2010 af Krabasken (Slettet)

For overblikkets skyld indfører vi et øjeblik følgende:

1/2 = a........h/5 = b.........P = a^b.........V = K * a^(-b) .....(= 1/(a^b))

Hvis h = 0 er b = 0 og V = K * a^0 = 2..........K = 2

V = 2 * 1 / (1/2)^(h/5)


Forrige 1 2 Næste

Der er 36 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.