Studievalg og videregående studie

HJÆLP! Feedback på min motiveret ansøgning !

03. marts 2011 af Jeanutte (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

 Hej. 
Jeg søger ind på idræt, på KU, på kvote 2. Derfor er jeg ved at skrive min motiverede ansøgning.

Det her er kun et udkast, men jeg er gået helt i stå, så al kritik og gode ideer tager jeg meget gerne i mod. 

Jeg er mange for at jeg har sat mig selv for meget i fokus, i forhold til uddannelsen, men ved ikke hvordan jeg eller skal formulere mig. 

Håber virkelig I har lyst til at hjælpe. !! jeg har desuden ikke nogen afslutning endnu, derfor den ender meget bræt.

Idræt på KU. – Derfor.
Jeg ønsker en fremtid inde for idrættens verden. Mine interesser findes inde for emnerne kroppens anatomi og fysiologi samt sundhed og fysisk aktivitet. Efter grundig gennemgang af www.ifi.ku.dk og gennem samtaler med flere af mine venner som studerer idræt på KU har jeg fundet ud af, at idræt klart er mit drømmestudie.
Efter min tid på ernæring og sundhed, har jeg fundet ud af at det specielt er kroppen jeg er fascineret af. Både rent teoretisk, men også praktisk. Fysisk aktivitet er en stor del af min hverdag, og en stor del af mig, derfor giver det mening for mig, at det også skal være en stor del af min uddannelse. Jeg afsluttede gymnasiet med linjefagene: biologi A, idræt B og matematik B. De tre år i gymnasiet gav mig en vished om at jeg skal studere noget omkring sundhed. Da jeg søgte ind på Ernæring og Sundhed, Metropol i 2009, var jeg overbevist om at det var ernæringen der havde min fulde interesse. Den viden jeg erhvervede mig på Metropol, var dog mest hvordan den almindelige dansker skal spise for at leve op til de officielle anbefalinger om de otte kostråd. Med tiden fandt jeg ud af, at jeg var sulten efter en mere dybtgående vide om kroppen og træningens påvirkning af kroppen. Jeg besluttede at ende mit studie på Metropol i januar måned 2011. Det efterfølgende halve år har jeg brugt, og bruger stadig på endnu et frivilligt job. Er begyndt et samarbejde med SSB hvor jeg fungerer som holdleder og træner. De frivillige jobs har givet mig meget igen. Jeg har lært at undervise folk på forskellige niveau, børn, vokse, trænede og ikke trænede. Jeg har lært at man skal møde folk på deres niveau. Det kan jeg tage med mig på et studie som idræt, hvor det klart er en fordel, hvis jeg efterfølgende vil fungere som fx gymnasielære, eller på anden måde, vil ud og undervise. Desuden er jeg blevet bekræftet i, at sport og fysisk aktivitet, kan afhjælpe psykologiske problemer. Man har lettere ved at koncentrere sig, og klarer man udfordringer i sporten er det en sejer man kan tage med i alle andre situationer i livet. Fysisk aktivitet spreder positivet. Det ønsker jeg at være en del af.

I min tid mellem uddannelserne har jeg valgt at uddanne mig som sportsmassør. Gennem denne uddannelse får jeg en basisviden omk. anatomi og fysiologi, og ved at jeg tager kroppen i egne hænder, gennem massagen, får jeg en ny og bred forståelse af kroppen.

Jeg er en pige fuld af energi, og gåpåmod. Jeg har stiftet kendskab til forskellige uddannelser, og har fundet mit drømme studie. Flere år i servicebranchen har lært mig at holde hoved koldt i pressede situationer. Jeg tager ansvar og er ikke bange for at træffe hurtige beslutninger. Desuden har det lært mig at samarbejde. Jeg er holdspiller, både i sporten, en også især i gruppearbejde. Det fornemmer jeg er vigtig på KU. Jeg er en god spiller i en studiegruppe, da jeg er god til at lytte, give konstruktiv kritik. Endvidere er jeg ikke bange for at stå inde for mine meninger og holdninger, men jeg er ikke bange for at gå på kompromis, og jeg stiller mig ikke tilfreds før en mellemvej er fundet, som alle kan stå inde for.
 

Endnu en gang mange tak. !!!

Vedhæftet fil: motiveret ansøgning KU.doc

Brugbart svar (3)

Svar #1
03. marts 2011 af 150972 (Slettet)

Hej med dig,

Du har skrevet en masse gode ting om dig selv og det du har lavet, rigtigt fint. Du mangler HELT KLART OG TYDELIGT hvad det er ved STUDIET der trækker. Hvad ved du om idrætsstudiet? Studieordningen? Hvilke fag har du de første par år og hvordan kan du sætte noget af det du har lavet i relation til dette?

Hvad kan du bidrage med rent socialt på studiet? er der noget du er særlig god eller har erfaringer med fx udvalg/bestyrelsesarbejde? Du vil måske gerne være med i et eller andet udvalg på studiet fordi du har erfaringer fra dit tidligere liv.

Du skriver en del om de fag du har haft men ikke hvordan du vil bruge dem studiemæssigt. Lad være med at skrive fag du har haft hvis du ikke sætter dem i relation til noget andet, Universiteterne har alligevel alle oplysninger (studenterbeviser og andet) som du har taget.

Husk at en ansøgning skal "sælge dig" så lad være med at skrive at du har afbrudt et studie. Skriv i stedet for hvilke erfaringer du har med dig fra et tidligere studie. Den måde du har skrevet det på, får mig til at tænke over, om du også lige pludselig har fået lyst til at læse idræt. Måske for du lyst til noget tredje om et år eller to?

Sidst men ikke mindst; stavefejl, grammatiske fejl, skal rettes. Desuden bør du dele ansøgningen ind i mindre afsnit.

Held og lykke


Svar #2
03. marts 2011 af Jeanutte (Slettet)

 1000 tak. Det er skønt med nogle friske øjne :)


Skriv et svar til: HJÆLP! Feedback på min motiveret ansøgning !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.