Debat

Er vores hjerner maskiner?

17. marts 2011 af worker (Slettet)

Tænker vi som en maskine eller er der også endvidere en intuition?

Et sandt udsagn er ikke nødvendigvis bevisbar, så en maskine ville blive ved med at regne og aldrig komme med et output, men har den menneskelige hjerne i modsætning til en maskine, en intuitiv fornemmelse for et udsagns sandhedsværdi ?


Brugbart svar (3)

Svar #1
17. marts 2011 af SuneChr

Det er et spændende spørgsmål, som der jo nok ikke findes endegyldige svar på. Den menneskelige hjerne må vel sagtens siges at være den mest komplicerede maskine, hvis vi skal bruge dette ord. Forskellen på de to må være, at hjernen har idé-gjort og konstrueret maskinen, hvad en sådan så ellers kan bruges til. Maskinen, hvad det end er for en størrelse, kan aldrig, og kommer aldrig til at kunne gøre eller udføre andet end dét, den er blevet instrueret i - v.h.a. hjernen. Derfor må udgangspunktet være: maskinen er dum og uselvstændig; men den er hjernen overlegen i hurtighed i arbejdsprocesser af næsten enhver art, men går i stå, hvor instruktionen af den har været mangelfuld, eller at den blev instrueret i, at arbejdsprocessen, algoritmen, nåede sin afslutning. Intuition er en egenskab knyttet til hjernevirksomhed, hvor følelser og erfaringer kan styre tanker og handlinger i, for det meste, hensigtsmæssige retninger. Maskinen kan ikke blive "klogere" end sin programmør. Det er en illusion, at "maskinerne vil overtage menneskeheden" - forstået på den måde, at maskinerne programmerer sig selv. Det kan de på en vis måde selvfølgelig godt, men bag enhver maskinel handling ligger en menneskelig tanke for at få den til at udføre denne handling. Udsagns sandhedsværdier afgøres ikke på selvstændigt initiativ eller intuition fra den mest kraftfulde computer. Bevisbarheden af udsagn bygger på eller forudsætter et sæt grundlæggende intuitive aksiomer, som i sig selv ikke kan bevises.                            / SECC 


Brugbart svar (2)

Svar #2
18. marts 2011 af Duffy

En biologisk maskine


Brugbart svar (4)

Svar #3
18. marts 2011 af exutu (Slettet)

For at sætte SECC's post i perspektiv:

Man arbejder hårdt på biologiske robotter, altså robotter med en hjerne af levende celler. En sådanne hjerne vil i princippet kunne tænke selv (lige nu er vi dog langt fra overhovedet at få det til at fungere). Hele idéen med de her projekter er at undersøge hvordan hjernen fungerer (altså hvilken type signaler gør hvad).

Men for at komme tilbage til spørgsmålet:

Den mest almindelige simple definition på en maskine, er at det er et mekanisk eller organisk arrangement som omformer eller transporterer energi, hvilket vores hjerne jo gør, så Ja vores hjerne er en maskine, men det er jo et definitionsspørgsmål.
 


Svar #4
19. marts 2011 af worker (Slettet)

http://www.youtube.com/watch?v=0ZcErXdR_eQ&feature=related

Hvis man spoler hen til 6 min og så fremefter, da forklarer de kontrasten, hvis denne eksisterer, mellem vores hjerner og maskiner. Hvad mener I om det+?


Svar #5
19. marts 2011 af worker (Slettet)

Og holder det argument virkelig? HAn siger, at vi kan forestille os de reelle tal selv om en maskine ikke kan regne med dem.. Betyder det at der er en forskel på os? alan turin mener vi er maskiner men kurt godel mener det ikke.

og denne "intuition" som kurt nævner.. hvem siger at den er ægte og ikke bare en forkert følelse? Han mener, vi kan afgøre et udsagns sandhedsværdi selv om det ikke kan bevises logisk.

http://www.youtube.com/watch?v=SYB8KXwQ69E&feature=related

Det er den sidste del, hvor de taler om det..


Skriv et svar til: Er vores hjerner maskiner?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.