Erhvervsret

Opgave til imorgen Hjælp mig :S

28. marts 2011 af candyy (Slettet)

Jeg har en opgave for til imorgen om "emnet" Kaution, og vil have hjælp af jer (dem der har styr på det)

På sin 19 års fødselsdag ville Frederik Fjog gerne have en bil, og han havde forelsket sig i en gammel Ford Thunderbird. Frederiks bank, Unikbanken, ville gerne låne ham de nødvendige ca. 50.000 kr., men krævede sikkerhed i form af kaution. Frederik fortalte sin onkel, professor Vrinsk, alt om drømmebilen, og professoren gik med til at kautionere. I banken underskrev professoren en selvskyldnerkautionserklæring ”For alt hvad Frederik Fjog måtte skylde banken i anledning af billånet”. I forbindelse med underskrivelsen fortalte professor Vrinsk vidt og bredt om bilen, som han også selv var ganske imponeret af.
Tre uger senere faldt Frederik imidlertid for en gennemrestaureret Buick fra 1951. Ejeren ville gerne tage Forden i bytte, men krævede 40.000 kr. oveni handlen. Unikbank forhøjede derfor på Frederiks anmodning lånet til 90.000 kr. uden at give meddelelse herom til professor Vrinsk.
Da Frederiks afdrag på lånet imidlertid udeblev efter kort tid, opsagde banken i overensstemmelse med låneaftalen hele lånet til øjeblikkelig indfrielse. Frederik erklærede, at han intet kunne betale på stående fod, idet han kun ejede Buicken. Unikbank sendte herefter et anbefalet brev til professor Vrinsk, hvori man krævede denne for restgælden, 85.000 kr. Vrinsk protesterede herover for, idet han gjorde gældende, at han kun havde kautioneret for et lån til en Ford Thunderbird og ikke agtede at betale en eneste krone, nu hvor Forden var blevet afhændet, hvilket Frederik havde orienteret ham om dagen inden bankens henvendelse til Vrinsk. I øvrigt mente professoren, at banken først måtte gøre udlæg i Buicken, før det kunne komme på tale at afkræve ham noget beløb.
 

spørgesmålet lyder på:

Er professor Vrinsk forpligtet til at betale? Der ønskes herunder en stillingtagen til de af professoren anførte synspunkter.

Så er Professoren da ikke forpligtet til at betale, da Unikbanken ikke har meddelt ham om den forhøjede beløb på  90.000 kr, vel? Er han ikke bare forpligtet til at batele de 40.000 kr, som han har skrevet under på ??


Håber én der vil hjælpe


Brugbart svar (3)

Svar #1
28. marts 2011 af mik_88 (Slettet)

 Elma hvis du læser på side 304 i vores jura bog så tror jeg du får svar på spørgsmålet.. :-)


Skriv et svar til: Opgave til imorgen Hjælp mig :S

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.