Matematik

Matematik mundtlig

09. juni 2014 af Peter19952 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, i et af mine spørgsmål til matematik mundtlig eksamen, står der: '' du skal gøre rede for eksponentiel vækst (dvs. vækstegenskaber, forskrift og graf)'' Spørgsmålet står under emnet eksponentialfunktioner.

Jeg er i tvivl om hvad vækstegenskaber er, og hvilke(t) bevis(er) jeg kan lave til eksamen under dette spørgsmål? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2014 af mathon

vækst er
                     f(x_o+h)-f(x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. juni 2014 af mathon

 som så giver

    f(x_o+h)-f(x) =b\cdot a^{x_o+h}-b\cdot a^{x_o}=b\cdot a^{x_o}\cdot a^{h}-b\cdot a^{x_o}=f(x_o)\cdot a^{h}-f(x_o)=

                                               f(x_o+h)-f(x) =\left ( a^{h}-1 \right )\cdot f(x_o)

   relativ vækst:
                                              \frac{f(x_o+h)-f(x_o)}{f(x_o)}=\left ( a^h-1 \right )
   relativ vækst i pct:
                                             \left (\frac{f(x_o+h)-f(x_o)}{f(x_o)} \right )\cdot 100\%=\left ( a^h-1 \right )\cdot 100\%


Svar #3
10. juni 2014 af Peter19952 (Slettet)

Mange tak

Svar #4
10. juni 2014 af Peter19952 (Slettet)

:)

Skriv et svar til: Matematik mundtlig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.