Dansk

Rettelse og kommatering

09. juni 2014 af elev14 - Niveau: 7. klasse

Er der nogen der måske vil efterrette min billede analyse af "den lidende"?

Den er her den er dog kun halvt da jeg ikke orkede skrive det hele ind i dette indlæg :) lidt mindre til jer:P

Billedet ”Den Lidende” er maleri fra omkring 1700 tallet, kunsterne er ukendt.

Man ser Jesus hænge på et trækors med skriften INRI over sit hoved. På sedlen står der på latinsk ”lesus Nazarenus Rex Iudaeorum”, som betyder ”Jesus af Nazareth, jødernes konge”. Han har et hvidt klæde omkring sig og en tornekrans på hovedet, han har også en nærmest slørret glorie over hovedet. Jesus er meget bleg og ser meget død ud. Han bløder fra brystet, hænderne og fødderne. Over ham er der lyse skyer, og ved siden af ham til begge sider, i hoved højde, er der mørkt af voldsomme skyer. Om ham og på ham ser man det blæse fra højre mod venstre hvor der lægges mærke til sedlen over ham, stoffet, busken og håret.

Billedet er et oliemaleri som de fleste malerier var på den tid. Vi ser det i et centralt perspektiv. ”Den lidende” er virkelighedstro i dets historie om det døende eller det sårede menneske.

Billedet viser i forgrunden Jesus på korset hvor han dør. Højen han blev korsfestet på som mellemgrund. Baggrundens lyse og mørke skyer illustrerer for mig hans død, og hans tilhørs forhold til himlen.

Dette billede viser som de fleste andre billeder med Jesus, som en man ser op til. (Frøperspektiv) Jesus er i trekantskomposition i midten af billedet.

Farverne på billedet skifter så hvis man læser dem fra venstre mod højre ser man først en lyseblå himmel farve som skinner op med godt vejr, hvor i mod hvis man læser videre ser mørke skyer og dårligt vejr. Det blæser som sagt på billedet højre til venstre. Farverne er negative og mørke som om alt er dødt men så er der et lille håb i hjørnet i toppen som lysner op.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2014 af Ganymedes

Billedet ”Den Lidende” er et maleri fra omkring 1700 tallet, kunsterne er ukendte.

Man ser Jesus hænge på et trækors med skriften INRI over sit hoved. På sedlen (hvor er sedlen, beskriv gerne) står der på latinsk ”lesus Nazarenus Rex Iudaeorum”, som betyder: ”Jesus af Nazareth, jødernes konge”. Han har et hvidt klæde omkring sig og en tornekrans på hovedet, han har også en nærmest slørret glorie over hovedet. Jesus er meget bleg og ser meget død ud (ser nærmes død ud eller døende ud). Han bløder fra brystet, hænderne og fødderne. Over ham er der lyse skyer, og i hovedhøjde er der til hver side af ham, i hoved højde, er der mørkt af voldsomme skyer. Om ham og på ham ser man det blæse fra højre mod venstre, hvor der lægges mærke til sedlen over ham, stoffet, busken og håret (hvilket medfører, at man lægger mærke til sedlen over ham, stoffet, busken og håret).

Billedet er et oliemaleri, som de fleste malerier var på den tid. Vi ser det i et centralt perspektiv. ”Den lidende” er virkelighedstro i dets historie om det døende eller det sårede menneske.

Billedet viser i forgrunden Jesus på korset, hvor han dør. Højen han bliver korsfestet på som mellemgrund. Baggrundens lyse og mørke skyer illustrerer for mig hans død, og hans tilhørs forhold til himlen.

Dette billede viser, som de fleste andre billeder med Jesus, som en man ser op til. (Frøperspektiv) Jesus er i trekantskomposition i midten af billedet.

Farverne på billedet skifter så, hvis man læser dem fra venstre mod højre, ser man først en lyseblå himmel farve, som skinner op med godt vejr, hvor imod hvis man læser videre ser mørke skyer og dårligt vejr. Det blæser som sagt på billedet (højre til venstre). Farverne er negative og mørke, som om alt er dødt. Men så er der et lille håb i hjørnet i toppen, som lysner op.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. juni 2014 af Ganymedes

Virkelig flot opgave og særligt, når man tænker på at du går i 7. Lige et par sætninger, som ikke gav mening og nogle tastefejl, men ellers er det kun grammatikken du bør arbejde med.


Skriv et svar til: Rettelse og kommatering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.