Fysik

Flyvning: Induceret spændingsforskel, hjælp til besvarelse.

20. juli 2014 af Zuhansen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, 

Jeg har mødt følgende opgave, som jeg håber der nogen der kan hjælpe med at besvarer den: 
 
Under en flyvning fra Nordamerika til Europa flyves der på et tidspunkt stik øst. Jordens magnetfelt danner på dette tidspunkt en vinkel på 70 grader med vandret og har størrelsen 1,7*10^-4 T. Flyvemaskinens fart er 270 m/s.

2.1: Bestem størrelse og retning af kraften fra Jordens magnetfelt på en elektron i vingen.

Afstanden mellem de to vingespidser på flyvemaskinen er 60 m. 

2.2: Vurdér størrelsen af den inducerede spændingsforskel mellem vingespidserne.


På forhånd tak. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. juli 2014 af mathon

2.1:
             \overrightarrow{F}=e\cdot \overrightarrow{v}\times \overrightarrow{B}


Svar #2
20. juli 2014 af Zuhansen (Slettet)

Hvordan vil det se ud iforhold til vektorerne og de oplysninger vi får i opgaven? Tak igen for dit hjælp.

Brugbart svar (1)

Svar #3
20. juli 2014 af mathon

2.1:
             \overrightarrow{F}=e\cdot \overrightarrow{v}\times \overrightarrow{B}

              \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! F=e\cdot \left |\overrightarrow{v}\times \overrightarrow{B } \right |=e\cdot v\cdot B\cdot \sin(70^{\circ})=(1,60218\cdot 10^{-19 }\;As)\cdot \left ( 270\; \frac{m}{s} \right )\cdot \left (1,7\cdot 10^{-4}\; \frac{N}{A\cdot m} \right )\cdot \sin(70^{\circ})=

                                                                                                                                                                  6,91\; N

.............
   enheder
                 T=\frac{N}{A\cdot m}


Svar #4
20. juli 2014 af Zuhansen (Slettet)

Perfekt 1000 tak for hjælp !!!

Svar #5
20. juli 2014 af Zuhansen (Slettet)

Jeg tænker er der som sådan et forslag til 2.2?

Brugbart svar (1)

Svar #6
20. juli 2014 af mathon

2.2:
             \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \!\! \! \! \! \! \varepsilon _{ind}=-\frac{\mathrm{d} \Phi _B}{\mathrm{d} t}=B_\perp \cdot l\cdot v=\left ( 1,7\cdot 10^{-4}\; \frac{Vs}{m^2} \right )\cdot\cos(70^{\circ})\cdot \left ( 60\; m \right )\cdot \left ( 270\; \frac{m}{s} \right )\approx 0,9\; V


Svar #7
20. juli 2014 af Zuhansen (Slettet)

Perfekt, det sætter jeg stort pris på :)

Brugbart svar (0)

Svar #8
21. juli 2014 af Eksperimentalfysikeren

#3: Der mangler en 10-erpotens, resultatet er 6,91*10-21N.


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. juli 2014 af mathon

#8
        …netop!
                    \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \!\! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \!\! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! F=e\cdot \left |\overrightarrow{v}\times \overrightarrow{B } \right |=e\cdot v\cdot B\cdot \sin(70^{\circ})=(1,60218\cdot 10^{-19 }\;As)\cdot \left ( 270\; \frac{m}{s} \right )\cdot \left (1,7\cdot 10^{-4}\; \frac{N}{A\cdot m} \right )\cdot \sin(70^{\circ})=6,91\cdot 10^{-21}\; N


Skriv et svar til: Flyvning: Induceret spændingsforskel, hjælp til besvarelse.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.