Matematik

dele

17. august 2014 af nadja8a (Slettet) - Niveau: 8. klasse

hvorfor er 0,66 og 2/3 dele ikke det samme?.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. august 2014 af Heptan

Fordi 2/3 er lig med

0,6666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666667 men med uendeligt mange 6-taller

2/3 er præcis 2/3, eller sådan ca. 0,67


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. august 2014 af SuneChr

\frac{2}{3}=0,\overline{6}
som betyder  0,666....
# 0
2/3 ≈ 0,66     ≈ læses "omtrent lig med"
# 1   den decimal, der hedder 7 må ikke forekomme i denne sammenhæng. 7 vil ikke indfinde sig, uanset hvor lang kæden gøres.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

For at undgå forklaringer om uendelige decimalbrøker, kan man her med fordel gøre brug af definitionen for, at to brøker (a/b) og (c/d) er lig med hinanden, nemlig

        \frac{a}{b}=\frac{c}{d}\Leftrightarrow a\cdot d=b\cdot c\: ,\: b,d\neq 0

Idet 0,66 = 66/100 , har vi altså

        \frac{66}{100}=\frac{2}{3}\Leftrightarrow 66\cdot 3=100\cdot 2\Leftrightarrow 198=200

og da 198 ikke er lig med 200, er 0,66 derfor ikke lig med 2/3 .


Skriv et svar til: dele

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.