Fysik

Kernefysik - henfald osv.

22. august 2014 af nicolaicasper (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa - Jeg sidder her og kæmper med en fysik opgave, som jeg slet ikke kan finde hoved eller hale i. Er der nogen der muligvis kan hjælpe? 

Spørgsmålene lyder som følger:

Vi danner en He-4 kanon ved at lade en Ac-218 kilde (15,0 gram) -henfalde. He-4 kernerne affyres med (de Broglie) bølgelængden 0.10 nm mod en kop med 1 dl vand.

a. Bestem He-4 kernernes fart og dernæst deres kinetiske energi.

b. Bestem den omtrentlige masse af en Ac-218 kerne.

c. Bestem det omtrentlige antal Ac-218 kerner ved begyndelsen.

Antag at 80 % af den samlede kinetiske energi afsættes i koppen som varme.

d. Bestem temperaturstigningen af vandet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2014 af peter lind

a) Bølgelængde = h/p   hvor h er plancks konstant og p er impulsen

b) 218*atommasseenheden

c) Divider resultatet fra b op i massen af Ac-218

d) ΔE =  m*c*ΔT hvor m er massen af vand, c er vands specifikke varmekapacitet og ΔT er temperaturstigningen


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

a. Benyt definitionen for (de Broglie)-bølgelængden, λ = h/(mv) .

b. Benyt atomnummeret for en Ac-218 kerne.

c. Divider den samlede masse med massen af 1 Ac-218 kerne.


Svar #3
24. august 2014 af nicolaicasper (Slettet)

Takker!


Skriv et svar til: Kernefysik - henfald osv.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.