Matematik

hjælp

23. august 2014 af louisehanseen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa 

er der nogen der kan hjælpe med opgave 13 i opgavesættet? http://uvm.dk/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF14/Proever%20og%20eksamen/140523%201stx141-MAT-B-22052014.ashx


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Hvor er du selv gået i stå?

a) Parabel med rødder og toppunkt forskudt i y-aksens retning.

b) Opstil og beregn et bestemt integral.


Svar #2
23. august 2014 af louisehanseen (Slettet)

jeg forstår den ikke


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Af oplysningerne aflæser man koordinatsættet for tre punkter på parabelen. Bestem nu parabelens forskrift.


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. august 2014 af AskTheAfghan

13a) Du har 3 kendte punkter, (-120, 185), (0, 210) og (120, 185). Benyt disse til at finde konstanterne a, b og c, hvor f(x) = ax2 + bx + c.

13b) Bestem arealet under grafen på intervallet [-120, 120].


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Mere simpelt stillet op, har polynomiet f(x) - 185 rødderne x = -120 og x = 120, og det har toppunkt i
(0 ; 210-185) = (0 ; 25) . Derfor er

        f(x) - 185 = a·(x - 120)·(x + 120)

Konstanten a findes nu af

        f(0) - 185 = 25 = -a·1202 .


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. august 2014 af AskTheAfghan

#5

Ja, det ser simplere ud. Jeg slettede min "forklaring" (på B. niveau) før du oprettede svaret, idet jeg overlod trådstarteren at undersøge det selv. Jeg tvivler nu om trådstarteren kan forstå dit svar, for nogle med B niveau, tænker ikke rigtigt på noget "stort" som du har redegjort.

#7

Jep, men filen er på B-niveauet. Hvis man læser mat på A niveau, burde man vel have styr på hvordan man svarer sådan en opgave, der hører til enten C- eller B- niveau.


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Trådstarter har selv postuleret at niveauet er A-niveau.


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.