Matematik

Hjælp reducer mest muligt

29. august 2014 af crisronaldo (Slettet) - Niveau: B-niveau

6a-(8b+a) / a + 10b - (8a-2b) / 2a 

Nogen der hjælpe med, at reducere? 

Gerne med udregninger, så forstås det bedre


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Start med at skrive det op med parenteser, så det klart fremgår, hvad der skal divideres med hvad.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. august 2014 af Soeffi

Mener du...

6a - \frac{8b+a}{a}+10b-\frac{8a-2b}{2a}

eller...

\frac{6a-(8b+a)}{a}+\frac{10b-(8a-2b)}{2a}

...?


Skriv et svar til: Hjælp reducer mest muligt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.