Matematik

Polynomiers division

02. september 2014 af ribberholt123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

bestem rødderne i (eksakt) nedenstående polynomier, og opløs dem derefter i faktorer: 

1) f(x) =x^3 +6x^2+11x+6 

2) f(x) =1/2 x^3 - 1/2 x^2 + 2x-2 

Er lidt på vildspor her!  

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2014 af peter lind

Du skal bruge at i polynomier med heltallige koefficienter og rationale løsninger vil der gælde for en løsning at tælleren går op i konstantleddet og nævneren går  op i koefficienten til højestegradsleddet. I den første opgave giver det de mulige løsninger ±1, ±2, ±3 og ±6

I den anden opgave gang ligningen med 2 for at få heltallige koefficienter


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man kan benytte, at hvis summen af koefficienterne i polynomiet er lig med 0, er x = 1 en rod i polynomiet.

Hvis summen af koefficienterne til leddene af lige grader er lig med summen af koefficienterne til leddene af ulige grader, er x = -1 en rod i polynomiet.


Skriv et svar til: Polynomiers division

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.