Fysik

Erstatningsresistans i resistorkobling, HASTER

14. september 2014 af pingvin44 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg har om erstatningsresistans. 

Opgaven lyder:

Bestem erstatningsresistansen i hver af de viste resistorkoblinger.

Jeg kan bare ikke helt finde ud af, hvad der er seriekobling og hvad der er parallel kobling på billederne???

Håber I kan hjælpe!

Vedhæftet fil: Opgave.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2014 af mathon

1)
               Serieforbundne resistanser er additive.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2014 af mathon

2)
         Erstatningsresistansen for to  ens paralleltforbundne resistanser R

         er
                   R_{erstat} er så serieforbundet med den sidste resistans.

       


Svar #3
14. september 2014 af pingvin44 (Slettet)

Det ved jeg godt. 

Men jeg kan ikke finde ud af, hvilke af resistanserne der er serieforbundede og hvilke der er parallelt forbundet?? Det er dét der er problemet.

Det er mest den sidste, jeg er i tvivl om.


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. september 2014 af mathon

3)
          Først beregnes erstatningsresistansen for de to paralleltforbundne hver på 5,0 Ω.

          Nu haves to paralleltforbundne grene med
                             henholdsvis
                                                               5,0 Ω og 2,5 Ω i serie = 7,5 Ω
                                               og
                                                               Rerstat + 7,5 Ω

Den endelige erstatningsmodstand R beregnes:

                                R=\frac{\left ( 7,5\; \Omega \right )\cdot \left ( R_{er\! stat}+\left ( 7,5\; \Omega \right ) \right )}{\left ( 7,5\; \Omega \right )+\left ( R_{er\! stat}+\left ( 7,5\; \Omega \right ) \right )}

                                         


Svar #5
14. september 2014 af pingvin44 (Slettet)

Okay, tusind tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. september 2014 af mathon

da specielt
                   erstatningsresistansen to paralleltforbundne modstand R1 og R2

er
                   R_{er\! stat}=\frac{R_1\cdot R_2}{R_1+ R_2}


Skriv et svar til: Erstatningsresistans i resistorkobling, HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.