Matematik

Opgaver om trigonometri

15. september 2014 af xoxogossipgirls (Slettet) - Niveau: 10. klasse

En jæger sidder i et jagttårn 4,75 meter over jorden.
Han sigter mod vildtet med sit klinometer og aflæser det til 80 grader.

Hvor langt er den direkte linje til vildtet?


Brugbart svar (3)

Svar #1
15. september 2014 af Dubbemand (Slettet)

Det der her er tale om er en retvinklet trekant. Hans højde fra jorden er en katete (b) og den direkte retning er hypotenusen (c). Du kan her bruge cosinus definationen, da du kender vinklen der bliver dannet mellem byttet og jægeren (vinkel A). Nu bruger du formlen:
cos(v)=Hos liggende katete/Hypotenusen => Cos(A)=b/c <=> c=b/Cos(A) => c=4,75m/cos(80deg)=27,354m

c=27,354m

Den direkte afstand til byttet er dermed lig med 27,35m


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2014 af Dubbemand (Slettet)

Her er en lille illustration af opgaven.


Brugbart svar (3)

Svar #3
15. september 2014 af Dubbemand (Slettet)

Illustrationen er vedhæftet

Vedhæftet fil:Jæger i træ.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. september 2014 af SuneChr

# 3
Din illustration fortjener et point i boksen. Er jægeren, i træet, en Karlsson på taget, som propellen, har bragt ham derhen?
# 1  En god pædagogisk forklaring. Bare ærgerligt, at du ikke overlod den endelige beregning til spørgeren.


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. september 2014 af Dubbemand (Slettet)

Tak for det :)
Sad og researchede lidt på noget materiale til SRP i mat/fys, og så faldt jeg lige over studieportalen og så at der var en der havde brug for hjælp til noget trigonometri. Hehe ja Karlsson på taget er jo top Nice, så tænkte lige at jægeren skulle have lidt af hans stil. :p
Ja jeg lavede jo egentlig bare opgaven, skulle nok have sparret lidt på mængderne af hjælp :)
Vh. Nikolaj B

Skriv et svar til: Opgaver om trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.