Matematik

Højde af lygtepæl

18. september 2014 af simone1517 - Niveau: A-niveau

Hej alle. Sidder med en aflevering, og kan ikke lave den sidste opgave: 

I en afstand af 5 meter fra en lygtepæl kaster en 1.87 m høj person en skygge, der er 1, 6 meter lang. Hvor højt hænger lygeten? 

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2014 af hesch (Slettet)

Lygten, toppen af personen og enden af skyggen, må jo være placeret på en linie.

Tegn situationen, og kig på ensvinklede trekanter.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2014 af Stats

Så er den tegnet for dig #0

:D:D:D

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #3
18. september 2014 af simone1517

Så lygtepælen er 2, 46m? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. september 2014 af hesch (Slettet)

#2:  Kan du ikke sætte 6 bogstaver, A . . F i hjørnerne af de trekanter ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. september 2014 af mathon

af ensvinklede trekanter
fås:
                  \frac{H}{\left ( 1,87\; m \right )}=\frac{6,6\; m}{1,6\; m}

                  H=\left (\frac{6,6}{1,6} \right )\cdot \left ( 1,87\; m \right )


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. september 2014 af hesch (Slettet)

Se her:

A

                    B

E                  D                   C

AE er lygtepælen.  BD er personen (længde=1,87m).  DC er skyggen ( længde= 1,6m).  ED har længden 5m.

Du skal finde længden af AE.

Trekant ACE er ensvinklet med trekant BCD. Så forholdet mellem tilsvarende sider i trekanterne, er det samme.

#5:  Det er rigtigt ( tror jeg ). Det er som altid dejligt, at du kan gribe ind med en færdig formel, der kun kræver et par tryk på lommeregneren. Så er det bare at få skrevet resultatet ind. Det er helt i SP's ånd.


Svar #7
18. september 2014 af simone1517

7,7 m meter lyder bare meget højt!


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. september 2014 af hesch (Slettet)

#7:  Ja, men der er forskel: På større veje ( motorveje ), er lygtepælene højere end på en mindre privatvej.

Men jeg bifalder din observation, stillingtagen, osv. Bliv ved med det. ( Så tvivl ).

Andre kan regne en faktor 1000 galt, uden at ryste på hånden.   :)


Skriv et svar til: Højde af lygtepæl

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.