Matematik

please hjælp (kun en delopgave)

19. september 2014 af inddd (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg er igang med denne opgave, men har vandskligheder med d'eren ved ikke hvordan man skal regne den. Har lavet de andre delopgaver.

Vedhæftet fil: trekant.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2014 af peter lind

Løs ligningen A'(x) = 0. Løsningen angiver den værdi af x, som giver det maksimale areal


Svar #2
19. september 2014 af inddd (Slettet)

Det netop også det som jeg har prøvet på at gøre, men jeg får x til at være -0,8123.


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2014 af peter lind

Hvad har du mere præcist gjort ?


Svar #4
19. september 2014 af inddd (Slettet)

Det jeg har gjort er at løse A'(x) =0. Ved at gøre det får jeg x til at være -0,8123, hvilket ikke igver så meget mening. (har brugt Maple)


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ligningen A '(x) = 0 har både en negativ og en positiv rod.


Svar #6
19. september 2014 af inddd (Slettet)

#5 Okay det er godt nok mærkelig at jeg blot for den negative rod. Har prøvet igen, hvor jeg for løsningen til -0,7829.

Filen som er vedhæftet er forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Man skal løse ligningen A '(x) = 0 , dvs.

        -(1/4)ex·(1+x) - (1/4)·e-x·(1-x) + 1 = 0

Det ses, at hvis x0 er en løsning i denne ligning, er også -x0 en løsning.


Skriv et svar til: please hjælp (kun en delopgave)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.