Matematik

Polynomium

21. september 2014 af soort (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

X1 = 8

Forstår ikke helt opgaven, en der kan hjælpe igang?

Vedhæftet fil: Opgave 2.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2014 af peter lind

Find diskriminaten. Hvis den er negativ er der kun komplekse rødder


Svar #2
21. september 2014 af soort (Slettet)

Får diskrametionen til -7

Kan det virkelig passe at opgaven er så simpel? Altså nu skriver jeg i det det giver minus er det komplekse rødder? og det facit?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2. Konstanten a indgår i udtrykket for diskriminanten d. Løs uligheden d < 0 .

Svar #4
21. september 2014 af soort (Slettet)

Ville dette så være resultatet? Forstår ikke helt hvad du mener med løs uligheden d < 0

Vedhæftet fil:Opgave 2.png

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4. Andengradsligningen er

a*z^2 - 2z + 1 = 0

Diskriminanten er

d = (-2)^2 - 4*a*1

Løs nu uligheden d < 0

Svar #6
21. september 2014 af soort (Slettet)

med x1=9

Får jeg D = -3a

Er dette resultatet og i såfald hvad kan der kommenteres? Burde der ikke være flere beregninger?


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6. Er x1 ikke lig med 8 som du skrev før?

Svar #8
21. september 2014 af soort (Slettet)

Nej, det var fejl, som jeg lige har opdaget den er 9


Svar #9
21. september 2014 af soort (Slettet)

Men hvad nu når D = -3a ?


Svar #10
21. september 2014 af soort (Slettet)

Hmmmm, D<0

-3a<0

a<0

a skal her være mindre 0 for at give komplekse rødder ?? burde den ikke være større?

Er dette så resultatet (konklsion) skal man ikke foretage mere?


Brugbart svar (0)

Svar #11
21. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Så er ligningen

        az2 - z + 1 = 0

Beregn nu diskriminanten

        d = (-1)2 - 4·a·1

og løs så uligheden

        d < 0 .

Dine forslag i #9 og #10 er forkerte.


Brugbart svar (0)

Svar #12
21. september 2014 af fretil (Slettet)

Det stadig "soort"

Men jeg har jo beregnet den?

d = (-1)^2 - 4 * a * 1

d = -3a

Hvad skal jeg så?

d<0

-3a<0

0<3a

0<a

a skal være større før det komplek tal??


Brugbart svar (0)

Svar #13
21. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#12

Du skal beregne diskriminanten korrekt. Du roder rundt i rene tal og variable.

        d = (-1)2 - 4·a·1 = 1 - 4a

Løs nu uligheden d < 0 , dvs

        1 - 4a < 0 .


Brugbart svar (0)

Svar #14
21. september 2014 af fretil (Slettet)

nååh ja 

så vil det blive

1 < a

Så resultatet af denne opgave vil være: Hvis a større end 1 får vi komplekse rødder?

Er man så helt færdig? 


Brugbart svar (0)

Svar #15
21. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#14

Nej, du skal løse uligheden

      1 - 4a < 0

korrekt, dvs

        4a > 1


Skriv et svar til: Polynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.