Matematik

Indfør passende variabel

30. september 2014 af amalieejlertsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! Har brug for hjælp til:

Et firma har i 2013 en årlig omsætning på 25 mio. kr. Firmaet forventer at omsætningen øges med 5% p.a i årene frem mod 2020.

Infør en passende variabel og benyt firmaets forventninger til at opstille et udtryk der beskriver udviklingen i firmaets årlige omsætning som funktion af tiden efter 2013.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2014 af PeterValberg

der er tale om en eksponentiel udvikling, hvortil modellen er:

f(x)=b\cdot a^x=b\cdot(1+r)^x

x er antal år efter 2013
b er omsætningen i 2013 ("startværdien")

r er den årlige procentvise vækst divideret med 100%

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
30. september 2014 af amalieejlertsen (Slettet)

Har du link til video til denne opgave også? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. september 2014 af PeterValberg

Se fx video nr. 4 (talt fra oven) på denne [ VIDEO-LISTE ] fra FriViden.dk

BEMÆRK, at der er tale om en aftagende funktion i videoen, men metoden er den samme. 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
30. september 2014 af amalieejlertsen (Slettet)

Tak :-)

I hendes opgave er x antal år efter 2005

og y er antal enheder

_____________________

hvad hedder det i min opgave? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. september 2014 af kieslich (Slettet)

x = antal år efter 2013 (x=0 i 2013)

Y = årlige omsætning


Skriv et svar til: Indfør passende variabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.