Fysik

Mønter

30. september 2014 af dugørdetgodtah (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har ikke haft fysik, i et år, derfor synes jeg at denne opgave er svær, ved slet ikke hvordan man regner den ud.

90 % af en mønts rumfang er guld, mens de sidste 10 % er kobber.

    Beregn møntens densitet


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2014 af SuneChr

Massefylde guld = ρAu  og  kobber ρCu
Rumfang af mønt = V
Man får massen
0,9·V·ρAu + 0,1·V·ρCu 
Møntens massefylde = (0,9·V·ρAu + 0,1·V·ρCu) / V      forkort herefter med V
 


Svar #2
30. september 2014 af dugørdetgodtah (Slettet)

hvor får du 0,9 og 0,1 fra?


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. september 2014 af SuneChr

90% = 0,9
10% = 0,1


Skriv et svar til: Mønter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.