Matematik

vektoer

01. oktober 2014 af saganah (Slettet) - Niveau: A-niveau

I et koordinatsystem er der givet to vektorer a=(2,-3) og b=(1,4)

En firkant ABCD er givet ved A(0,0) samt vektor AB=3a\vec,vektor BC=2b\vec og AD=3a\tværevektor-b\vec

Bestem sider og vinkler

mangler vinklerne, har fundet vinkel A. Men mangler vinkel B som findes mellem BA og BC. BC har jeg oplyst, men hvordan finder jeg BA??


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2014 af PeterValberg

Vektor BA = -AB

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
01. oktober 2014 af saganah (Slettet)

Opgaven kan også ses her


Svar #3
01. oktober 2014 af saganah (Slettet)

men vektorer AB= (6,-9)

hvordan skal det så skrives??


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. oktober 2014 af PeterValberg

Hvis AB = (6,-9) så er BA = -AB = -(6,-9) = (-6,9)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
01. oktober 2014 af saganah (Slettet)

har prøvet men får det ikke til det rigtige


Svar #6
01. oktober 2014 af saganah (Slettet)

resultatet skal være 47,73


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Vinkel B er så vinklen mellem vektor BA og vektor BC , dvs. vinklen mellem vektorerne -a og b . Man har da

        cos(B) = (-ab)/(|a||b|) = ([-2;3]•[1;4]) / (√((-2)2+32) · √(12+42)) = 10 / (√13 · √17)

hvoraf

        B = 47,726º


Skriv et svar til: vektoer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.