Fysik

EL opgaver

20. oktober 2014 af PLars (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har svært ved at komme igang med disse 3 opgaver - er der en som kan hjælpe mig lidt på vej?


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. oktober 2014 af mathon

1.1

Leveret effekt til både kaffemaskine og microbølgeovn
                 
                               P=\frac{\left (1000\; W \right )+\left (700\; W \right )}{0,87}=1954,023\; W

converterstrøm
                               I=\frac{P}{U}=\frac{1954,023\; V\cdot A}{24\; V}=81,42\; A
 


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. oktober 2014 af mathon

1.2

                           P\cdot \mathbf{\color{Red} t}=q\cdot U


Svar #3
20. oktober 2014 af PLars (Slettet)

Jeg havde fået det til 61,62 A, men jeg kan se at jeg har rodet rundt i formlerne :) Tak for hjælpen.

Kan du evt. hjælpe med de andre opgaver også? :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. oktober 2014 af mathon

1.3

                                                \frac{1,5\; V}{I}=R=\rho \cdot \frac{L}{ \mathbf{\color{Red}A}}


Svar #5
20. oktober 2014 af PLars (Slettet)

#2 

Hvad er q?

#3

17,5*10^-9=0,0175*(6,5/A)         A=6,5*10^6? :)


Brugbart svar (1)

Svar #6
20. oktober 2014 af mathon

q er 10% af ladningen

                      q=2\cdot \left ( 140\; Ah \right )\cdot 0,10=2\cdot \left ( 140\; A\cdot \left (3600\; s \right ) \right )\cdot 0,10=100800 \; As


Brugbart svar (1)

Svar #7
20. oktober 2014 af mathon

#5
     #3
               Når kun microbølgeovnnen er tilsluttet
               haves:
                                  I=\frac{P}{U}=\frac{\frac{700\; W}{0,87}}{24\; V}=\frac{804,598\; V\cdot A}{24\; V}=33,5249\; A

hvoraf
                                  \frac{1,5\; V}{\left (33,5249\; A \right )}=R=\rho \cdot \frac{L}{ \mathbf{\color{Red}A}}              

\rho _{Cu}=1,72\cdot 10^{-8}\; \Omega m
                                                   


Svar #8
20. oktober 2014 af PLars (Slettet)

Så får jeg S = 2,54 :)


Svar #9
20. oktober 2014 af PLars (Slettet)

I min bog står der bare at PCu er 0,0175


Brugbart svar (1)

Svar #10
20. oktober 2014 af mathon

    \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! A_{min}=\frac{\rho \cdot L\cdot \left ( 33,5249\; A \right )}{1,5\; V}=\frac{\left ( 1,72\cdot 10^{-8}\; \Omega m \right )\cdot \left ( 6,5\; m \right )\cdot\left ( 33,5249\; A \right ) }{1,5\; \Omega \cdot A}=2,5\cdot 10^{-6}\; m^2=

                                                                  2,5\; mm^2

                                   


Brugbart svar (1)

Svar #11
20. oktober 2014 af mathon

\rho _{Cu}=1,72\cdot 10^{-8}\; \Omega m=1,72\cdot 10^{-2}\; \frac{\Omega mm^2}{m}=0,0172\; {\Omega mm^2}{m}   som ikke er en SI-enhed.


Brugbart svar (0)

Svar #12
20. oktober 2014 af hesch (Slettet)

## 5, 8, 9:

Du må lære at skrive enheder på dine værdier. Ellers er de intetsigende.


Svar #13
20. oktober 2014 af PLars (Slettet)

#12

Det må du undskylde, det skal jeg nok prøve at huske


Svar #14
20. oktober 2014 af PLars (Slettet)

Tak for hjælpen Mathon :)


Brugbart svar (0)

Svar #15
20. oktober 2014 af mathon

korrektion:
                        \rho _{Cu}=1,72\cdot 10^{-8}\; \Omega m=1,72\cdot 10^{-2}\; \frac{\Omega mm^2}{m}=0,0172\; \frac{\Omega mm^2}{m}


Skriv et svar til: EL opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.