Matematik

Bestemmelse af forskrift

20. oktober 2014 af charlottefoensby (Slettet) - Niveau: B-niveau

I en model for vægten af aborrer i Gurre sø antages det, at vægten W (målt i gram) af aborrer som funktion af  længden L (målt i cm) er af typen

a) Bestem en forskrift for W, nr det oplyses at W(7,19) = 5,5 og W(14,3) = 58,4

b) Hvilken længde vil en aborre ifølge modellen have, når dens vægt 100 g

Nogen der kan hjælp med a? :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Mangler der ikke noget tekst?

"er af typen...."

Hvilken type?


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. oktober 2014 af mathon

I en model for vægten af aborrer i Gurre sø antages det, at vægten W (målt i gram) af aborrer som funktion af længden L (målt i cm)
er af typen
                        w(L)=b\cdot L^a


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2014 af mathon

hvoraf du har
                          \frac{w_2}{w_1}=\left (\frac{L_2}{L_1} \right )^a

                          \log\left (\frac{w_2}{w_1} \right )=\log\left (\frac{L_2}{L_1}\right) \cdot a

                          a=\frac{\log\left (\frac{w_2}{w_1} \right )}{\log\left (\frac{L_2}{L_1}\right)}
og

                          b=w(L_1)\cdot L{_{1}}^{-a}


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. oktober 2014 af mathon

b)

  samt
                     L=\left (\frac{w(L)}{b} \right )^{\frac{1}{a}}


Skriv et svar til: Bestemmelse af forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.